Контракти.ua

Автор: Юлианна Ковалевская —  12086  —  19.07.13
Вікенд під Києвом: чим привабливий і скільки коштує відпочинок у заміських клубах поблизу столиці
Вікенд під Києвом: чим привабливий і скільки коштує відпочинок у заміських клубах поблизу столиці

«Якщо ваше відображення в дзеркалі стало схожим на вашу фотографію в паспорті — пора у відпустку», — люблять жартувати працівники офісів. Але якщо відпустка не світить, повернути трудоголіка до життя і зарядити емоціями цілком здатен вікенд під Києвом. Адже головне — зміна обстановки, а за містом зараз величезна різноманітність розваг на будь-який смак і гаманець.

Попляжитись

Мальовнича природа, чистий пісок, засмага й купання з комфортом — все це обіцяють численні приватні платні пляжі під Києвом, вартість входу на які коливається від 50 до 200 грн. Наприклад, пляжний комплекс Biruza Beach Club, розташований у селі Підгірці (Обухівський район, 11 км від Києва), заманює гостей найбільшим басейном у Києві та області, а також літніми вечірками. Є тут шезлонги з матрацами і бунгало, ресторан з терасою, бари з широкою картою напоїв і домашнім лимонадом. Вартість лежака в будні без пляжних вечірок із діджеями обійдеться в 50 грн для дівчат і в 80 грн — для чоловіків, а у вихідні після 13:00 — 150 грн незалежно від статі. Але вигідніше їхати з компанією — оренда бунгало на чотирьох потягне 400 грн.

А ось вхід на пляжний комплекс «Африка» у с. Горенка (Києво-Святошинський район, 26 км від Києва) по буднях обійдеться в 60 грн, вихідні — 80 грн, а дітям до 12 років — безкоштовно. Тут для купання пропонують джерельне озеро «Кар'єр», а на додачу до нього — піщаний пляж, душові, бар і ресторан, дитячий пляж, волейбол та більярд.

Завжди затребувана пляжниками й чиста вода Блакитних озер поблизу Ново-Обухівської траси. Рівень пропозицій і цін тут найрізноманітніший. Так пляжно-розважальний комплекс «Лобстер» порівнює себе за сервісом із європейським курортом. Вхід у пляжну зону, де також є басейн 10х25 метрів, коштує 200 грн. Все це за найчистіший пісок, зручні шезлонги із парасольками, білосніжні рушники, wi-fi, дитячу анімацію. Екзотики додадуть запальні ритми ді-джеїв та літні коктейлі pool-бару. Тут є спортивний клуб, де можна зайнятися гімнастикою, дзюдо, пограти у футбол, волейбол, теніс, аквабол на надувних стадіонах. Тим часом діточок розважають надувна гірка, майданчик-лабіринт, тематичні майстер-класи та анімація.

На Блакитному озері можливий і бюджетніший варіант відпочинку. Наприклад, у невеликому ресторанному комплексі «Дукан Ріца» також є свій пляж, а після купання й засмаги тут пропонують підкріпитися «вах-вах! кавказькими стравами на мангалі!». Вартість лежака у будні — 50 грн, у вікенд — 100 грн. До речі, парковка платна — 30 грн.

СПАсіння від стресу

Відновлення життєвої енергії і тотальний релакс потрібні кожному городянину. Це факт. Сьогодні панацеєю від стресу називають спа-процедури, які дедалі частіше входять до переліків послуг заміських комплексів різного формату. Адже, як кажуть у бутік-готелі «Сезони SPA» (смт Козин, 29 км Старообухівської траси), розташованому в оточенні хвойного лісу, цілюще повітря посилює ефект від спа. Серед комплексних програми на літній період, розрахованих на 3 дні і 2 ночі, є пропозиції від 2230 грн до 2995 грн. Наприклад, спа-тур «Відновлення та релакс» коштуватиме 2750 грн. До вартості включено проживання у двомісному номері «Стандарт», відвідування термального комплексу та сезонного басейна, а також спа-процедури (з розрахунку на одну людину): 30 хв класичного масажу, спа-педикюр, вітамінний комплекс для обличчя, душ Шарко і душ Віші, комплекс із догляду за волоссям.

Кінні прогулянки рекомендував ще Гіппократ

Орієнтовно в таку саму ціну обійдеться вікенд на двох у бутік-готелі SPA, розташованому за 17 км від Києва в курортній зоні Ворзеля. Сучасний спа-центр обладнано чотирма басейнами (один з яких дитячий), гідромасажними ваннами на відкритому повітрі, лазнею та саунами, зимовим садом, фітнес-залом, двома ресторанами, один з яких називається «Шкіпер» і є двопалубним кораблем, пришвартованим на березі мальовничого озера. За 3000 грн тут можна отримати два дні проживання в номері «стандарт» (1600 грн), 8 годин на водному центрі на двох (900 грн), 30 хв масажу спини (200 грн), масаж обличчя (160 грн), а ще романтичну вечерю у «Шкіпері», яка в середньому потягне на 600 грн.

Пограти й постріляти

Краще стресу може бути тільки позитивний стрес, а краще відпочинку може бути лише активний відпочинок. Один із варіантів — змінити офіс на поле бою. За словами завзятих гравців, на пейнтбольному майданчику думок про роботу вже точно не буде. Тільки щосекундна боротьба за виживання — полюєш ти, полюють на тебе. З іграшковими рушницями та патронами-кульками, але з живими емоціями і морем адреналіну. Сьогодні в Києві та області близько трьох десятків пейнтбольних клубів, кожен з яких має як свої стаціонарні майданчики для гри, так і можливість розгорнути поле бою в будь-якому вподобаному вами лісі. Та замовляти виїзний пейнтбол варто, коли є компанія принаймні з 10 осіб. Наприклад, у пейнтбольному клубі «Бомба» тригодинна виїзна гра (більше народ зазвичай не витримує) на десяток учасників коштуватиме близько 3 тис. грн. Так у 800 грн обійдеться встановлення майданчика, 200 грн — трансфер у межах не більш ніж 50 км від Києва та 200 грн — вартість екіпіровки та зброї («маркера») на кожного гравця.

Але якщо компанії немає — не біда, у вихідні завжди можна приїхати на стаціонарні полігони пейнтбольних клубів і приєднатися до когось — для команди достатньо й шести осіб. Свої майданчики клуб «Бомба» має під Києвом у селі Круглик (9 км від Одеської площі). Ігровий абонемент коштуватиме 200 грн на людину. До вартості входять: оренда маски, «маркера», форми, захисного жилета для жінок і дітей, рукавичок, майданчики, робота суддів-інструкторів, а також 500 куль-патронів. Такої кількості куль вистачить години на дві-три «війни» — стріляти — не перестріляти! До речі, за сценарієм ігри можуть бути найрізноманітнішими — від «Ковбої проти прибульців» і «Вінні-Пух проти П'ятачка» до «Врятувати рядового Райана».

Втім, пейнтбольні забави є в меню розваг і великих заміських комплексів — розтрусити жирок після ситного обіду грою у війну те що треба.

Поганяти і прогулятися

Не меншу порцію адреналіну можна відхопити, ганяючи на квадроциклах. Наприклад, у клубі екстремальних пригод «Гасай!» (23 км від КП по трасі Київ-Одеса) вартість однієї години прокату японських квадроциклів стартує від 350 грн. До цієї суми входять екіпірування, страховка від нещасного випадку, і сам квадропарк — круті підйоми, спуски, повороти, переїзди через перешкоди, естакадами і під ними. Щоб зняти стрес і зарядитися адреналіном, гасати на здоров'я тут пропонують і довколишніми полями, лісами, болотами, бродами. А щоб усе ж таки далеко не заїхати, просять заставу на суму від 2 тис. грн, а також посвідчення особи.

Відновлення життєвої енергії і тотальний релакс потрібні кожному городянину

Не менш приємно прогулятися можна на конях. Такий вид дозвілля влітку особливо затребуваний, і зараз його пропонують не лише кінноспортивні клуби, а й заміські ресторанні комплекси. Справді, про користь верхової їзди написано не одну наукову працю. Кінні прогулянки рекомендував ще Гіппократ. Особливо меланхолікам, адже «таке заняття здатне віддалити темні думки і викликати веселі та ясні». Коні заспокоюють нерви і тренують м'язи, до того ж фізична підготовка наїзника неважлива. Пропозицій покататися верхи багато як за містом, так і в самому Києві, а ціни стартують від 120 грн/год.

Наприклад, кінноспортивний комплекс «Магнат» (с. Чубинське Бориспільського району) вирізняється висококласним обслуговуванням і розрахований на вибагливих відвідувачів. Тут навчають їзді верхи і організовують прогулянки лісом. Вартість заняття (45 хв.) у середньому становить 300 грн. Кінна прогулянка лісом тривалістю 1 година 40 хв згідно прайсу коштує 489 грн.

Професійно до верхової їзди ставляться і в кінноспортивному клубі «Болівар» (с. Здорівка Васильківського району), де орієнтуються як на аматорські прогулянки, так і на професійне навчання кінному спорту. Ціна варіюється залежно від цілей і рівня підготовки. Так, навчання для наїзників початкового рівня — 150–200 грн/45 хв, тренування для професіоналів — 350 грн/1 год 20 хв. Поскакати галопом у супроводі інструктора можна за 300–400 грн залежно від дня тижня. Дешевше буде некваплива прогулянка лісом — 150–200 грн.

А ось потрапити на кінну прогулянку до заміського клубу верхової їзди «Конюшня Бутенка» (с. Проців Боріспольсого району) геть непросто. Тут відпочинок і навчання верховій їзді найвищого класу, але для початку потрібно придбати абонемент на місяць за 3200 грн, який включає чотири тренування, а вже потім можна купити клубний пакет на вибір. Кінному спорту тут навчають найкращі європейські фахівці та тренери, які передають учням основи класичної німецької школи верхової їзди.

Прогулятися під вітрилами

Згідно зі статистикою, серед таємних бажань офісного працівника часто зустрічається мрія про прогулянки білосніжними яхтами. Всі хочуть втекти з мегаполіса подалі на водні простори, підставити обличчя вітру і освіжаючим бризкам води, милуватися білими вітрилами. І мріють недарма — Дніпро справді гарний і величний, а послуга оренди яхт, яка нещодавно з'явилася в Україні, за ціною зараз цілком доступна. Сьогодні в Києві та околицях існує близько двох десятків яхт-клубів різного рівня. Яхтовий спорт часів СРСР поступово йде у забуття. Сучасні елітні вітрильні і моторні яхти, які у нас нічим не відрізняються від тих, що припарковані у престижних портах Мальти і Майорки, в обслуговуванні доволі дорогі. Саме це підштовхує їхніх власників популяризувати послуги оренди яхт. Зараз в акваторії Києва та області величезне розмаїття як самих плавзасобів, так і їхньої вартості, яка напряму залежить від рівня (класу) суден. Так, ціна тригодинної прогулянки Дніпром стартує від 700 грн на непоказному судні, і від 2400 грн на елітній океанській круїзній яхті. Але й ті, й інші враження гарантують незабутні.

Статьи по теме
На Киевщине расцветет почти 4-миллионное поле тюльпанов
На Киевщине расцветет почти 4-миллионное поле тюльпанов

Почти четыре миллиона тюльпанов разных сортов и цветов расцветут весной на территории дендрологического парка "Добропарк" вблизи села Мотыжин Киевской области.
12.02.21 — 1081

Конституция УНР и
Конституция УНР и "языковой" закон 1919 года: в Киеве открыли выставку исторических документов

Выставка "Печатные издания периода освободительной борьбы украинского народа 1917-1921 гг." открылась в Национальном музее литературы Украины.
27.09.19 — 1870

Впервые в Киеве: Джаз Коктебель стартует уже сегодня
Впервые в Киеве: Джаз Коктебель стартует уже сегодня

Новый формат Koktebel Jazz Festival, который впервые пройдет в Киеве на Трухановом острове 6-8 сентября, - Творческая Дача - объявляет лайн-ап и дарит один бесплатный день.
06.09.19 — 1628