Контракти.ua

1084  —  08.09.11
Сланцевый газ в Украине нереально добывать в ближайшие 5-7 лет - эксперт
Сланцевый газ в Украине нереально добывать в ближайшие 5-7 лет - эксперт

 Планы правительства Украины по добыче сланцевого газа нереальны и неосуществимы ближайшие 5-7 лет.

Такое мнение о перспективах добычи сланцевого газа в Украине высказал заместитель директора НТЦ «Психея» Геннадий Рябцев.

Во-первых, как отметил Рябцев, потому что не существует еще данных относительно разведки. «Да у нас есть определенные ресурсы, но они не доказаны», - отметил эксперт.

«Во-вторых, для того, чтобы у нас добывать хотя бы 10 млрд куб. м сланцевого газа в год, у нас просто нет ни ресурсов, ни технологий, ни оборудования, ни кадров, ни денег», - добавил он.

Кроме того, по словам эксперта, сланцевый газ планируется добывать в заповедных районах Карпат. 10 млрд куб. м газа в год - это, примерно, «80 млн куб м воды, 5 млн т куб м разнообразных химических веществ,… тысячи гектаров земель только под скважины, которых необходимо пробурить как минимум 3 тыс. и ежегодно проводить от 3 до 10 гидроразрывов, а гидроразрыв – это локальное землетрясение магнитудой 2-3 балла», - отмечает Рябцев, слова которого приводит «Главком».

«Если вы хотите трусить заповедные Карпаты как минимум 9 тыс. раз в год… я не знаю, кому это будет выгодно. Это поставит крест на других планах правительства по превращению Карпатского региона в рекреационную зону», - уверен Рябцев.

Статьи по теме
Великі гроші: десятка найпопулярніших бізнесових медіа в Україні
Великі гроші: десятка найпопулярніших бізнесових медіа в Україні

Функціонування українського бізнесу під час війни, виклики підприємців, розвиток своєї справи та масштабування на міжнародному ринку, діджиталізація та оптимізація роботи, релокація бізнесу та перепрофілювання відповідно до вимог часу, інвестиції з-за кордону та нові стартапи —  про це українці щодня читають у бізнесових медіа.
28.09.23 — 623

«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», –  заява компанії
«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», – заява компанії

Понад 14 місяців із початком повномасштабного військового вторгнення російської армії до України група компаній BROCARD була об’єктом регулярних інформаційних атак. Численні перевірки діяльності BROCARD не виявили жодних порушень. Станом на сьогодні правоохоронні органи не мають до компанії жодних претензій – судові справи закрито. Про це повідомляють у «Брокард-Україна».
16.05.23 — 5510

Польські та турецькі бренди вже повернулися на ринок України, невдовзі прийдуть й інші - експерт
Польські та турецькі бренди вже повернулися на ринок України, невдовзі прийдуть й інші - експерт

В Україні незабаром можуть відновити роботу бренди, які призупиняли її через війну.
15.08.22 — 1155