Контракти.ua

164  —  сегодня, 11:59
В Україні зросла ціна на огірки
В Україні зросла ціна на огірки

Цього тижня українські виробники тепличних огірків підвищили ціни на свою продукцію. Однією з причин такої ситуації стала обмежена пропозиція огірків на ринку.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на аналітиків проєкту EastFruit.

Так, станом на 27 вересня, тепличні комбінати продавали огірки по 45-60 грн/кг ($1,09-1,46/кг), що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Оператори ринку пояснили, що зростання цін на цей овоч пов'язане з декількома факторами. Зокрема, це сталося через обмежену пропозицію огірка на ринку, оскільки продукція відкритого ґрунту у продаж вже практично не надходить.

«Крім того, до збирання врожаю огірків другого обороту поки приступили не всі тепличні комбінати, причому вибірки в них досить невеликі через прохолодну та похмуру погоду», – йдеться у повідомленні.

Аналітики зазначили, що зараз тепличні огірки на ринку України коштують уже в середньому вдвічі дорожче, ніж за аналогічний період у 2023 році. Багато гравців ринку не виключають можливості подальшого подорожчання огірків через активний попит.

Статьи по теме
В Україні подорожчала цибуля
В Україні подорожчала цибуля

На ринку України цибуля здорожчала до 10-15 грн/кг, що відповідає минулорічним цінам на дану продукцію.
22.09 — 219

В Україні подешевшали огірки
В Україні подешевшали огірки

Цього тижня представники тепличних комбінатів України змушені були знижувати відпускні ціни на огірки. Однією з причин стало істотне збільшення пропозиції тепличних огірків.
22.09 — 177

В Україні дорожчають помідори
В Україні дорожчають помідори

Тепличні помідори в Україні коштують у середньому у 2,2 раза дорожче, ніж у першій половині вересня 2023 року.
14.09 — 215