Контракти.ua

2042  —  сегодня, 12:36
Коли в Україні почнеться опалювальний сезон
Коли в Україні почнеться опалювальний сезон

Загалом по Україні рішення про початок опалювального сезону приймають місцеві адміністрації. При цьому є умова - середньодобова температура тримається на рівні +8°C протягом трьох діб. Відповідно, дати початку опалення можуть відрізнятися в різних регіонах країни.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на ZN.ua.

Нещодавно міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що у столиці опалювальний сезон розпочнеться орієнтовно з 15 жовтня. Однак ця дата може бути змінена з урахуванням погодних умов. Хоча, відповідно прогнозам погода, вже з наступних вихідних (з 12 жовтня) температура повітря в столиці триматися в районі 6-9 градусів тепла.

Додамо, що на запуск систем також впливають позапланові ремонти та готовність комунальних служб. Однак в більшості міст вже завершили перевірку та ремонт відповідної інфраструктури.

Нагадаємо, що спочатку тепло подається в школи, дитячі садки та медичні заклади, а вже потім у житлові будинки. А сам сезон опалення триває приблизно шість місяців і закінчується, коли температура перевищує +8°C три дні поспіль.

Статьи по теме
Україна готова до опалювального сезону на 60%
Україна готова до опалювального сезону на 60%

В Україні стан підготовки до опалювального сезону сягає 60%.
30.07.23 — 477

Нафтогаз анонсував зміни у платіжках
Нафтогаз анонсував зміни у платіжках

Відтепер українці отримуватимуть єдину платіжку за постачання та розподіл газу.
12.04.23 — 491

Газ в Україні подешевшав до мінімуму за останній рік
Газ в Україні подешевшав до мінімуму за останній рік

Мінекономіки оприлюднило фактичну ціну реалізації природного газу в Україні за березень 2023 року. Вартість становила 18 680,83 гривень за 1 тис. кубометрів без ПДВ, що на 9,9% менше, ніж на місяць раніше.
08.04.23 — 477