Такий салат виходить кориснішим, а завдяки запеченим овочам - його смак набагато цікавіший.
Головний зимовий салат - це, звичайно ж, олів'є. Ми його щорічно готуємо на Новий рік або просто як частування для гостей. Простіше кажучи, без цієї страви не минає жодне свято.
У кожного приготування олів'є відрізняється, адже хтось не кладе морквину, хтось додає яблуко, а деякі замість горошку - кукурудзу. Ми ж пропонуємо вам приготувати цей салат зовсім по-іншому - використавши запечені овочі та куряче філе. Повірте, буде дуже смачно! Пише ТСН.
Інгредієнти:
Приготування:
Насправді великої арифметики в приготуванні немає. Все, що потрібно, - це добре помити овочі та приготувати деко, на якому будемо їх запікати.
Картоплю перед випіканням чистити не потрібно, але проколіть її в декількох місцях виделкою. А ось морквину потрібно почистити. Викладіть їх на деко і поставте в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 30 хвилин.
Відваріть яйця. Дайте охолонути, почистіть і наріжте. Також наріжте дрібними кубиками солоні огірки.
Приготуйте горошок. Розморожувати його не потрібно, а просто покладіть в пароварку або мультиварку і готуйте на пару хвилини 4-5.
Коли овочі спеклися - почистіть з і наріжте дрібними кубиками, як робите це зазвичай. Поки все нарізаєте - поставте запікати куряче філе - просто загорніть його у фольгу і відправте до духовки на 30-40 хвилин. Після - дайте охолонути і наріжте дрібними кубиками. Змішайте всі інгредієнти в одній мисці.
Тепер час заправляти наше олів'є. Найкраще це робити домашнім майонезом. Як його приготувати ми писали тут.
Приправте салат сванською сіллю і сумішшю перців за смаком. Також буде смачно, якщо додати трохи сушених італійських трав.
Салат готовий! Смачного!