617 — 24.10.23
Курячі кишеньки з овочами
Якщо звичайне куряче філе набридло, а хочеться чогось смачного й незвичайного, приготуйте філе, запечене з начинкою з томатів і сиру.
В гарячому вигляді курячі кишеньки можуть бути основною м'ясною стравою, а якщо охолодити й тонко нарізати їх, ви отримаєте чудову закуску. Пише ТСН.
Інгредієнти
курячі грудки - 1 кг
помідор - 2 шт.
сир твердий - 150 г
часник - 3 зубки
соєвий соус - 7 ст. л.
Мед - 1,5 ч. л.
рослинна олія - 2 ст. л.
перець чорний мелений
сіль
- Куряче філе вимийте та обсушіть паперовим рушником.
- Зробіть у філе кишеньку: покладіть м'ясо на поверхню столу, притисніть його долонею і гострим ножем акуратно зробіть збоку надріз.
- Маринад: змішайте часник, вичавлений через прес, соєвий соус, мед, перець, трохи солі та олію. Перемішайте. Обмастіть курячі грудки з усіх боків, щоб маринад потрапив і до кишеньок. Залиште маринуватися за кімнатної температури від 30 хвилин до двох годин.
- Твердий сир і помідори наріжте тонкими пластинками. Вставте їх у надрізи філе.
- Покладіть курячу грудку до форми для запікання. Змастіть з усіх боків маринадом, що залишився.
- Випікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 30-35 хвилин. М'ясо періодично поливайте соком, який виділяється.
Поради:
- Для запікання можна використовувати індиче філе.