1212 — сегодня, 10:50
Суп із сочевицею фрикадельками та овочами: корисний рецепт
Приготуйте ситний, ароматний суп із сочевицею, фрикадельками та овочами. Цей суп сподобається і дорослим, і дітям.
Готується дуже швидко, оскільки не потребує попереднього варіння бульйону. Апетитні фрикадельки з м'ясного фаршу чудово доповнюють суп із сочевиці. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
сочевиця червона - 150 г
фарш курячий - 300 г
вода - 1,8 л
картопля - 2 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
морква - 1 шт.
перець болгарський - 1 шт.
томатна паста - 1 ст. л.
лавровий лист - 2 шт.
олія - 30 мл
перець чорний мелений
сіль
зелень (петрушка, кріп).
- Цибулю очистьте і наріжте дрібно на кубики.
- Картоплю, моркву почистьте, помийте. Картоплю наріжте середніми шматочками, моркву натріть на велику тертку.
- Сочевицю промийте, кілька разів змінюючи воду.
- Перець болгарський очистіть від насіння і наріжте на кубики.
- Зелень промийте та подрібніть.
- У фарш додайте половину цибулі, перець чорний мелений, сіль, перемішайте і, змочуючи руки водою, сформуйте невеликі фрикадельки.
- У сковорідці розігрійте олію й обсмажте цибулю, моркву, що залишилася, до злегка золотистого кольору, додайте томатну пасту, перець болгарський і обсмажте ще дві хвилини.
- У каструлі закип'ятіть воду і відправте туди картоплю, доведіть до кипіння, викладіть сочевицю і варіть п'ять хвилин, потім додайте фрикадельки, обсмажені овочі, лавровий лист, поперчіть, посоліть, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин. Готовий суп розлийте в тарілки і додайте зелень.
- Якщо ви любите густіший суп, можна більше покласти картоплі та сочевиці.
- Фарш використовуйте будь-який.