Контракти.ua

1141  —  02.11.21
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» розповів, яку вакцину проти covid-19 можна робити дітям
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» розповів, яку вакцину проти covid-19 можна робити дітям

Щоб змінити ситуацію в країні на краще та зменшити кількість хворих на коронавірус, дуже важливо прищепити дітей. Адже вони, за словами лікаря-педіатра вищої категорії Євгена Комаровського, майже головне «джерело» поширення інфекції. З якого віку можна робити вакцину проти covid-19, доктор Комаровський розповів у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна».

Черги на вакцинацію щодня ​​зростають. Але серед дорослих нема дітей. Хоча, за словами доктора Комаровського, вакцинація дітей є вагомим внеском, щоби припинити пандемію.

«Проте на сьогоднішній день ми маємо дуже обмежені інструменти, які дозволяють нам зробити щеплення дітям, – сказав Євген Комаровський у програмі «Ранок з Україною».До того ж ми не маємо достатнього досвіду застосування вакцин у дітей. На це поки що немає офіційного дозволу».

Кандидат медичних наук пояснив, що діти – це один із головних «механізмів» поширення інфекції та зараження людей похилого віку.

«Діти хворіють легко, часто без симптомів, практично на ногах переносять інфекцію, при цьому активно її поширюють, – пояснив доктор Комаровський на каналі «Україна». – На сьогодні Moderna дозволена дітям, починаючи з 12 років».

Лікар-педіатр вищої категорії сказав, що проводиться дуже багато досліджень із китайськими вакцинами. Китайці вже використовують вакцини для дітей, починаючи з 3-річного віку.

«Щойно вчені дадуть дозвіл на вакцинацію дітей, треба їх захистити та зробити вакцину», – порадив Євген Комаровський.

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».