Контракти.ua

1102  —  10.06.21
Анна Панова: «У моїй сім'ї немає поділу на «жіночу» і «чоловічу» роботу»
Анна Панова: «У моїй сім'ї немає поділу на «жіночу» і «чоловічу» роботу»

Відома ведуча новин «Сьогодні» на каналі «Україна» Анна Панова, яка нещодавно відсвяткувала третю річницю весілля з чоловіком Олександром, розповіла, як розподілені домашні обов'язки в її сім’ї.

Телеведуча поділилася, що в її родині немає поділу на «жіночу» і «чоловічу» роботу. Чоловік Олександр не тільки бере активну участь у вихованні їх однорічної доньки Мілани, а й без докорів допомагає в домашніх справах.

«Ми з Олександром по черзі гримимо духовкою, закидаємо речі в пралку і ходимо за покупками. Причому без напружень, не домовляючись і не ділячи обов'язки», - розповіла Анна.

У своєму пості до Міжнародного дня домогосподарки і домогосподаря, Анна Панова зазначила, що робота вдома - складна і несправедлива, адже за цю працю, як правило, не платять, та й часто не оцінюють, як слід:

«Дехто вважає, що сидіння вдома - рівносильно відпустці. Деякі чоловіки дивуються, прийшовши ввечері з офісу: чого це дружина втомилася? Подумаєш, прасування, готування, прибирання і прогулянка з дітьми! Курорт, та й годі. Але ж якби праця домогосподарки оплачувалася справедливо, вийшло б приблизно 100 гривень на годину. Тобто, 20 і більше тисяч в місяць. Це та сума, яку ми заплатили б сторонній людині за аналогічний набір послуг».

Анна підкреслила, що її тішить сучасна тенденція гендерної рівності та що чоловіки також можуть виконувати роль «домогосподаря».