Контракти.ua

1903  —  13.05.13
Влада розповідає про масове будівництво соціального житла
Влада розповідає про масове будівництво соціального житла

В Україні на дев'яти земельних ділянках з 43 відібраних почалося будівництво житлових мікрорайонів, які можуть брати участь у державних програмах забезпечення українців житлом.  

Про це під час брифінгу повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник.

«Вже розпочато будівництво на 9 земельних ділянках в Дніпропетровську, Донецьку, Львові, Миколаєві, Одесі, Харкові, Севастополі, Києві та Київській області», - сказав міністр, якого цитує УНН.

Г. Темник зазначив, що мова йде про будівництво мікрорайонів. Він уточнив, що на 43 земельних ділянках, планується побудувати близько 200 будинків на 22 тисячі квартир.

«Зараз 23 тисячі сімей відпрацьовує свою участь у цих програмах. На реалізації є 3 тис. квартир у будинках, введених в експлуатацію. Участь у програмах беруть 392 житлових будинки на 16 тис. квартир», - зазначив Г. Темник.

Глава Мінрегіону пояснив, що будівництво мікрорайонів відбувається комплексно, за участю держави, місцевої влади та інвесторів. Також міністерство відпрацювало і надає регіонам типові проекти для будівництва житла.

Нагадаємо, цьогоріч ХК «Київміськбуд» планує здати в експлуатацію близько 250 тис. кв. м житла.

«У 2013 році ми плануємо здати в столиці 17 будинків (близько 3,293 тис. квартир) загальною площею понад 250 тис. кв.м. Крім того, на поточний рік заплановано введення будинку в смт Ореанда, в районі Ялти, на 93 квартири площею 8 тис. кв.м», - сказав президент ХК «Київміськбуд» Ігор Кушнір.

Статьи по теме
В яких галузях найбільше зросли зарплати
В яких галузях найбільше зросли зарплати

Починаючи з січня по вересень, за даними кадрових агентств, середня зарплата, що вказується у вакансіях, збільшилася із 17853 до 19858 грн.
14.09 — 211

Як зміняться правила щодо житлових субсидій від 1 лютого 2023 року: як потрібно буде вносити кошти
Як зміняться правила щодо житлових субсидій від 1 лютого 2023 року: як потрібно буде вносити кошти

Як потрібно буде розраховуватись за комунальні послуги із завтрашнього дня громадянам, які отримують допомогу, читайте в матеріалі ТСН.ua
01.02.23 — 587

Як розраховується розмір субсидії на житлово-комунальні послуги
Як розраховується розмір субсидії на житлово-комунальні послуги

Як розраховується адресна допомога (субсидія) для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, розповіли в Міністерстві соціальної політики.
18.01.23 — 474