Контракти.ua

122  —  сегодня, 12:59
Google починає роздавати "сині галочки"
Google починає роздавати

Google експериментує з новою функцією пошуковика, яка може суттєво зменшити взаємодію користувачів з сайтами-підробками.

Деякі користувачі пошуковика Google почали бачити біля деяких сайтів в результатах пошуку "сині галочки". Їх отримують сайти великих компаній, як Meta чи Apple. Такі позначки є свідченням того, що це справжній сайт, а не підробка, що намагається ввести користувача в оману й отримати вигоду від використання впізнаваного бренду, повідомляють Контракти з посиланням на The Verge.

Якщо навести курсор на галочку, з’явиться повідомлення, яке пояснює: "Позначки Google свідчать про те, що ця компанія є тією компанією, якою вона себе називає». Визначення "правильних" сайтів відбувається за допомогою інструменту Merchant Center і ручної перевірки, каже речниця Google Моллі Шахін.

"Ми регулярно експериментуємо з функціями, які допомагають покупцям визначати надійні компанії в Інтернеті, і зараз ми проводимо невеликий експеримент, який показує галочки біля певних компаній у Google", — коментує Шахін.

Google поки офіційно не оголосила про впровадження нової функції. Тож залишається невідомим, коли нею зможуть скористатися всі клієнти компанії.

Статьи по теме
Як розпізнати пастки псевдопрацедавців в інтернеті: 11 шахрайств та схем у 2023 році
Як розпізнати пастки псевдопрацедавців в інтернеті: 11 шахрайств та схем у 2023 році

Щомісяця Work.ua блокує понад 3000 спроб ошукати людей. Модератори сайту стежать за якістю і надійністю роботи, проте аферисти не полишають спроб затягнути шукачів у свої тенета. Вони перемикаються на інші майданчики, виходять у соцмережі та навіть влаштовують промокампанії, щоб залучити спраглих до легких грошей.
26.09.23 — 460

Скільки українці витрачають в мережі Інтернет та магазинах: названо середній чек
Скільки українці витрачають в мережі Інтернет та магазинах: названо середній чек

Кількість операцій з використанням платіжних карток, емітованих українськими банками, за травень - грудень 2022 року становила 5 599,2 млн, а їхня загальна сума - 5 058,2 млрд грн. Це на 1,4% більше за кількістю та на 40,5% за сумою, ніж за аналогічний період довоєнного 2021 року.
06.03.23 — 439

Як оформити пенсію в Україні онлайн
Як оформити пенсію в Україні онлайн

Пенсійний фонд України модернізував сервіс подання заяви на призначення пенсії - розроблено покрокове заповнення даних та анкету-опитування для визначення документів, скан-копії яких необхідно подавати для призначення пенсії.
06.02.23 — 456