Контракти.ua

260  —  05.01
Як готують картопляне пюре італійці: страва має вершковий смак і ніжну консистенцію
Як готують картопляне пюре італійці: страва має вершковий смак і ніжну консистенцію

Італійські кухарі переконані, що в пюре необов’язково додавати молоко та вершкове масло, щоб воно мало неперевершений смак.

В Італії популярний гарнір з картоплі готують зовсім не так, як, наприклад, в Україні. Італійці практично не використовують молоко, вершки чи вершкове масло. Однак пюре однаково виходить ніжним і надзвичайно смачним. Розповідаємо, посилаючись на ресурс "Ukr.Media", як приготувати найсмачніше пюре за рецептом італійських кухарів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як приготувати картопляне пюре по-італійськи

Візьміть потрібну кількість картоплі та наріжте на середні шматочки. Покладіть картоплю до каструлі, додайте п’ять-сім зубків часнику, залийте водою та одразу насипте потрібну кількість солі.

Поставте каструлю на плиту та варіть картоплю до повної готовності. Коли вона звариться, злийте воду до якоїсь ємності, вона буде потрібна для приготування пюре.

Потовчіть картоплю з часником до однорідної консистенції, додайте 60 мл оливкової олії. Потім поступово додайте до картопляного пюре воду, постійно помішуючи страву. Пюре вийде ніжним, ароматним і матиме насичений вершковий смак.