Контракти.ua

291  —  18.12.23
В Україні кількість купівель в інтернеті зросла на 21%
В Україні кількість купівель в інтернеті зросла на 21%

В Україні значно зросли обсяги онлайн-купівель протягом 2023 року.

Як повідомили у компанії EVO (бренди Prom, Shafa, Kabanchik), загальна сума електронних купівель досягла 182 мільярдів гривень, що на 21% більше, ніж у попередньому році. Кожна десята купівля в Україні тепер здійснюється в інтернеті, охоплюючи маркетплейси, інтернет-магазини та соцмережі.

За словами Дениса Горового, генерального директора Prom.ua та EVO, майже 10 мільйонів українців регулярно купують товари онлайн і понад 1,5 мільйона зробили свою першу електронну купівлю цього року. Частково це може бути пов'язано з обмеженнями на подорожі внаслідок війни, коли багато людей залишаються ближче до дому та активно витрачають на побутові й особисті товари.

Серед товарів, які найчастіше купували у 2023 році, – чохли для телефонів, кеди, кросівки, жіночі парфуми, а також корм та ласощі для домашніх улюбленців.

Улюблений час для онлайн-купівель був у середині робочого дня, з піковими періодами між 11-12 ранку та 15-16 годиною. Понад 40% замовлень на маркетплейсі оплачується безпосередньо карткою, і майже половина покупців використовує оплату під час отримання для огляду товару перед купівлею.

Попри збільшення обсягів електронної комерції, роздрібний ринок в Україні загалом зріс на 30% порівняно з попереднім роком.

Статьи по теме
Як не натрапити на шахраїв в інтернеті
Як не натрапити на шахраїв в інтернеті

Навіть під час війни в Україні продовжують діяти шахраї. Громадянам слід бути пильними, щоб не стати жертвою аферистів під час продажу товарів в інтернеті.
10.03 — 215

Як не стати жертвою під час онлайн-шопінгу
Як не стати жертвою під час онлайн-шопінгу

Шахраї розробили багато схем, щоб обдурити користувачів в інтернеті. Однією з найбільш розповсюджених шахрайських схем є продаж неіснуючих товарів за зниженими цінами.
24.02 — 215

Українці стали частіше користуватися інтернетом
Українці стали частіше користуватися інтернетом

Частка українців, які користуються інтернетом щодня, за рік зросла з 72% до 80%.
26.01 — 244