Контракти.ua

303  —  26.01
Українці стали частіше користуватися інтернетом
Українці стали частіше користуватися інтернетом

Частка українців, які користуються інтернетом щодня, за рік зросла з 72% до 80%.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного за підтримки UNDP і Швеції.

Дослідження суспільної думки показало, що, починаючи з 2021 року, цей показник збільшився більш ніж на 10%.

Ще 11% українців у 2023 році користувалися інтернетом нерегулярно: 2-3 години на тиждень і рідше. Не користувалися інтернетом взагалі 9% респондентів. За два роки (2021-2023 роки) частка останніх зменшилася на 5%.

Всеукраїнське опитування провели у вересні-жовтні 2023 року серед жителів України віком 18 років і старше, які проживали на територіях, які контролював уряд України станом на 23 лютого 2022 року.

Дослідження проведене на замовлення Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за підтримки Швеції та в партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України. Партнери щорічно аналізують рівень користування електронними послугами та інтернетом серед громадян.

Опитування провели методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (CATI). Усього провели 2014 інтерв'ю.

Статьи по теме
Інтернет-торгівля у
Інтернет-торгівля у "тіні": Марченко аргументував зниження безмитного ліміту на посилки

Українців можуть зобов’язати сплачувати імпортне ПДВ з усіх міжнародних посилок, вартість яких перевищує 45 євро. Зниження неоподаткованого ліміту з нинішніх 150 євро дозволить запобігти зловживанням в електронній комерції.
01.08 — 303

Змінено правила зміни мобільного оператора зі збереженням номера
Змінено правила зміни мобільного оператора зі збереженням номера

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку, затвердила зміни до порядку надання послуг перенесення номерів при переході до іншого мобільного оператора.
12.03 — 318

Як не натрапити на шахраїв в інтернеті
Як не натрапити на шахраїв в інтернеті

Навіть під час війни в Україні продовжують діяти шахраї. Громадянам слід бути пильними, щоб не стати жертвою аферистів під час продажу товарів в інтернеті.
10.03 — 280