Контракти.ua

421  —  24.06.23
Кабачкові оладки з бринзою і зеленню
Кабачкові оладки з бринзою і зеленню

Одними з перших навесні на прилавках з'являються кабачки, і слід, користуючись моментом, включати їх в раціон.

Як і всі овочі, кабачки багаті вітамінами і мікроелементами. Вміщені в них харчові волокна і клітковина активізують виведення з організму шлаків і токсинів. Пише ТСН. 

Кабачки чудово підходять для дієтичного харчування, тому що низькокалорійні і не містять алергенів.

Якщо у вас немає часу довго стояти біля плити, пропонуємо приготувати кабачкові оладки. Однак для отримання особливого смаку додайте в тісто для оладок бринзу, а для збільшення кількості вітамінів і мікроелементів — свіжу зелень.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг молодих кабачків
  • 150 г бринзи
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. борошна
  • пучок зелені
  • олія
  • чорний мелений перець
  • сіль.

Приготування

Кабачки вимити, натерти на середній тертці, злегка посолити і залишити на 15-20 хвилин. Сік, що виділився, відтиснути.

Кабачкову масу поперчити, додати натерту на середній терці бринзу, подрібнену зелень, вбити яйця, всипати борошно і добре вимішати до однорідності.

На сковороді розжарити олію і столовою ложкою викладати приготовлену масу. Смажити на середньому вогні з обох боків до утворення рум'яної скоринки.

На замітку

Подавати кабачкові оладки можна зі сметаною або часниковим соусом.

Масу для оладок солити слід дуже обережно, і краще це робити вже після того, як додасте бринзу.

Чим ретельніше відтиснеться сік із натертих кабачків, тим менше борошна доведеться додавати, а значить, оладки будуть мати більш ніжний смак і, головне, буде вищою їхня харчова цінність.

Зелень залежно від уподобань можна використовувати будь-яку: кріп, петрушку, кінзу або їхній мікс.

У тісто для оладок можна натерти 1 цибулину і додати пару зубків часнику, пропущених через прес.

Молоді кабачки чистити не слід, а зрілі очищайте від шкірки і насіння.