Молода картопля смачна навіть просто відвареною.
Ми ж пропонуємо збагатити смакову гаму, додавши до неї свіжих ноток першої ґрунтової зелені, аромату і легкої гостроти часнику і оксамитуватого вершкового смаку сметани. Пише ТСН.
Молоду картоплю вимити і зішкребти з неї шкірку.
Очищену картоплю залити водою, довести до кипіння, посолити і варити під кришкою на середньому вогні до готовності.
Відварену картоплю відцідити і злегка просушити, потримавши каструлю без кришки на повільному вогні близько 30-45 секунд.
Вершкове масло розтопити в сковороді, викласти на нього картоплю і обсмажити її на середньому вогні до рум'яної скоринки.
Кріп і часник подрібнити, з'єднати зі сметаною, злегка посолити і добре вимішати.
Залити сметанним соусом картоплю, акуратно перемішати і томити на повільному вогні не більше 5 хвилин.
Молоду картоплю в сметанному соусі із зеленню і часником можна подавати як гарнір до м'яса або риби або як самостійну страву з салатом зі свіжих овочів або весняної зелені.
Дрібну і середнію картоплю готуйте цілою, велику — розріжте на кілька частин залежно від її величини.