Подавати таку картоплю можна як самостійну страву, або на гарнір.
Запекти картоплю можна різними способами, і в кожного кулінара є улюблені рецепти. Я ж поділюся з вами своїм секретом. Картопля виходить хрумкою, якщо попередньо відварити її з невеликою кількістю соди. Харчова сода розщеплює пектин і витягує крохмаль на поверхню. Завдяки цьому картопля запікається набагато швидше та вкривається хрусткою рум'яною скоринкою. Пише ТСН.
Інгредієнти:
Час приготування: 45 хвилин
Приготування покроково:
1. Картоплю очищуємо від шкірки та промиваємо. Нарізаємо шматочками. Щоб шматочки вийшли приблизно однаковими, можна розрізати їх трикутниками, як показано на відео. Заливаємо окропом, додаємо соду і ставимо на плиту. Коли картопля закипить, варимо приблизно три-чотири хвилини. Зливаємо воду і даємо трохи охолонути.
2. В цей час готуємо ароматну олію зі спеціями. Додаємо мелену паприку, чорний перець, сіль та часник. Все добре перемішуємо і поливаємо остиглу картоплю. Сюди ж відправляємо листочки чебрецю. Перемішуємо картоплю з ароматною сумішшю.
3. Викладаємо картоплю на деко в один шар. Запікаємо 20-25 хвилин за 200°C. Час приготування залежить від розміру й сорту картоплі. Орієнтуйтеся на колір. Коли картопля стане рум'яною, отже, вона вже готова.