Контракти.ua

7450  —  25.10.22
Соковите куряче філе у солодкому соусі
Соковите куряче філе у солодкому соусі

Кулінарний блогер Дмитро Дорошенко поділився простим способом приготування курячого філе.

Приготоване за цим рецептом м'ясо птиці ще називають куркою теріяки. У японській кухні теріяки означає техніку приготування продуктів, яка поєднує обсмажування та глазурування. Завдяки цукру та соєвому соусу приготоване таким чином м'ясо набуває карамельного блиску та виходить ніжним і соковитим. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе (700-800 г)
  • 100 мл соєвого соусу
  • 100 мл води
  • 50 г цукру
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ст. л. кунжуту
  • олія для смаження

Приготування:

1. Куряче філе промиваємо та просушуємо. Грудку нарізаємо смужками і обсмажуємо на олії. Головне смажити м'ясо на великому вогні, щоб воно не варилося в сковороді, а волога швидко випарувалась і філе злегка підрум'янилося.

2. Коли курка готова, прибираємо її зі сковороди. Після цього висипаємо на сковороду пропущений через прес часник, цукор, соєвий соус та кунжут. Гарно перемішуємо.

3. В окремій ємності змішуємо крохмаль із водою та вливаємо до соусу. Маса швидко густішає, тому її потрібно постійно перемішувати. Коли соус стане густим, додаємо обсмажену курку і ретельно перемішуємо, щоб шматочки курячого філе глазурувалися з усіх боків. Відключаємо плиту, накриваємо сковороду кришкою та даємо постояти кілька хвилин.

4. Готове куряче філе з солодким соусом можна подавати з рисом та овочами.

Смачного!

Статьи по теме
Соковите куряче філе у солодкому соусі
Соковите куряче філе у солодкому соусі

Кулінарний блогер Дмитро Дорошенко поділився простим способом приготування курячого філе.
28.06.23 — 1014