Контракти.ua

3023  —  22.05.22
Як варити суп з щавлю: 3 простих рецепта смачної страви
Як варити суп з щавлю: 3 простих рецепта смачної страви

Яку крупу додати в суп з щавлем і як приготувати ситну першу страву - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.

Щавель - популярна рослина, регулярно вживаючи яку у вас вийде налагодити процеси травлення і поліпшити роботу серцево-судинної системи. Раніше ми розповідали, у чому користь щавлю, а сьогодні поділимося рецептами перших страв з нього.

Також ми говорили про те, що приготувати з щавлю на друге.

Щавлевий суп з вареним яйцем

  • Щавель свіжий - 150 г (1 пучок)
  • Картопля - 280 г
  • Морква - 120 г
  • Цибуля ріпчаста - 130 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Сіль - 1 ч. л (або за смаком)
  • Перець чорний мелений - на кінчику ножа (або за смаком)
  • Цибуля зелена ( для подачі) - 1 стебло
  • Вода - 1 л

Овочі очистити, промити, картоплю нарізати великими кубиками, а моркву і цибулю - середніми. Щавель і зелену цибулю вимити і обсушити. Картоплю, цибулю і моркву викласти в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Додати перець і сіль, варити 15 хвилин на середньому вогні. В цей же час відварити яйця круто. Остиглі яйця нарізати кубиками, а щавель і зелену цибулю соломкою. Всі ці інгредієнти додати в суп і накрити кришкою, щоб настоявся. За бажанням можна додати спеції.

Суп з щавлю з м'ясом

  • Яловичина (на кістці) - 375 г
  • Щавель - 180 г
  • Картопля - 550 г
  • Морква - 100 г
  • Цибуля ріпчаста - 100 г
  • Масло рослинне - 30 мл (2 ст. л)
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Перець духмяний горошком - 6-7 шт.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Яйця - по 1 шт на порцію
  • Кріп свіжий - 10 г
  • Петрушка свіжа - 10 г
  • Цибуля зелена - 15 г
  • Вода - 2,2 л

Викласти м'ясо цілим шматком в каструлю, залити водою, довести до кипіння і зняти піну. Зменшити вогонь і варити яловичину 1 годину. Додати перець горошком, лавровий лист і запашний перець, зменшити вогонь і варити ще 30-40 хвилин. В цей час відварити яйця круто і остудити.

Дістати м'ясо з бульйону, нарізати кубиками, а бульйон процідити. Картоплю очистити, нарізати кубиками, покласти в бульйон і варити 15-20 хвилин. Цибулю і моркву також очистити, подрібнити і обсмажити на сковороді 7-10 хвилин, потім додати до них нашаткований щавель, обсмажити ще 3-5 хвилин і прибрати з вогню.

По готовності картоплі додати в каструлю м'ясо, слідом - зажарку з цибулі, моркви і щавлю. Посолити, поперчити, проварити ще 3 хвилини і прибрати з вогню. Яйця нарізати кубиками або на 4 частини (за бажанням), дрібно нарізати кріп і петрушку. Розлити суп по тарілках і додати в нього яйця з зеленню порційно.

Суп з щавлю з куркою

  • Щавель свіжий - 200 г
  • Куряча грудка копчена - 350 г
  • Картопля - 200 г
  • Морква - 100 г
  • Цибуля ріпчаста - 150 г
  • Часник - 2 зубчики
  • Яйця - 2 шт.
  • Масло рослинне - 2 ст. л
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Вода - 2 л

Цибулю нарізати дрібними кубиками, часник подрібнити. У розігрітій каструлі на маслі обсмажити цибулю і часник до золотистого відтінку. Туди ж додати картоплю, нарізану кубиками, обсмажувати ще 5 хвилин. Моркву натерти на крупній тертці, з'єднати з овочами, смажити 5 хвилин, помішуючи. Курячу грудку нарізати кубиками, додати до овочів, всипати спеції і сіль. В кінці влити воду, довести до кипіння і варити суп 10 хвилин. Щавель нарізати смужками і додати в суп.

Окремо збити яйця і тонкою цівкою додавати в суп, періодично помішуючи. Вимкнути вогонь і, в разі потреби, всипати ще спецій.

Статьи по теме
Як правильно заморозити щавель на зиму: не доведеться навіть різати
Як правильно заморозити щавель на зиму: не доведеться навіть різати

Існує безліч способів заготовки щавелю на зиму. Найпоширеніший із них – заморожування в морозильній камері. Зазвичай господині витрчають багато часу на те, щоб порізати зелень та підготувати до зберігання. Але це не обов`язково робити.
20.06.22 — 4758

Як приготувати смачний зелений борщ: маленькі секрети з традиційного рецепта
Як приготувати смачний зелений борщ: маленькі секрети з традиційного рецепта

Зелений борщ - це весняна традиційна страва української кухні. Як тільки в травні на ринках з'являється свіжа сезонна зелень, господині відразу ж починають готувати це ароматне перша страва.
12.05.22 — 6202

Что есть в мае
Что есть в мае

Последний месяц весны радует цветущими плодовыми культурами, первой зеленью и витаминами на нашем столе. Несмотря на изобилие, майская погода может способствовать учащению вирусных заболеваний и снижению иммунитета, а потому питание должно быть максимально направлено на его поддержку.
05.05.21 — 676