Яку крупу додати в суп з щавлем і як приготувати ситну першу страву - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Щавель - популярна рослина, регулярно вживаючи яку у вас вийде налагодити процеси травлення і поліпшити роботу серцево-судинної системи. Раніше ми розповідали, у чому користь щавлю, а сьогодні поділимося рецептами перших страв з нього.
Також ми говорили про те, що приготувати з щавлю на друге.
Овочі очистити, промити, картоплю нарізати великими кубиками, а моркву і цибулю - середніми. Щавель і зелену цибулю вимити і обсушити. Картоплю, цибулю і моркву викласти в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Додати перець і сіль, варити 15 хвилин на середньому вогні. В цей же час відварити яйця круто. Остиглі яйця нарізати кубиками, а щавель і зелену цибулю соломкою. Всі ці інгредієнти додати в суп і накрити кришкою, щоб настоявся. За бажанням можна додати спеції.
Викласти м'ясо цілим шматком в каструлю, залити водою, довести до кипіння і зняти піну. Зменшити вогонь і варити яловичину 1 годину. Додати перець горошком, лавровий лист і запашний перець, зменшити вогонь і варити ще 30-40 хвилин. В цей час відварити яйця круто і остудити.
Дістати м'ясо з бульйону, нарізати кубиками, а бульйон процідити. Картоплю очистити, нарізати кубиками, покласти в бульйон і варити 15-20 хвилин. Цибулю і моркву також очистити, подрібнити і обсмажити на сковороді 7-10 хвилин, потім додати до них нашаткований щавель, обсмажити ще 3-5 хвилин і прибрати з вогню.
По готовності картоплі додати в каструлю м'ясо, слідом - зажарку з цибулі, моркви і щавлю. Посолити, поперчити, проварити ще 3 хвилини і прибрати з вогню. Яйця нарізати кубиками або на 4 частини (за бажанням), дрібно нарізати кріп і петрушку. Розлити суп по тарілках і додати в нього яйця з зеленню порційно.
Цибулю нарізати дрібними кубиками, часник подрібнити. У розігрітій каструлі на маслі обсмажити цибулю і часник до золотистого відтінку. Туди ж додати картоплю, нарізану кубиками, обсмажувати ще 5 хвилин. Моркву натерти на крупній тертці, з'єднати з овочами, смажити 5 хвилин, помішуючи. Курячу грудку нарізати кубиками, додати до овочів, всипати спеції і сіль. В кінці влити воду, довести до кипіння і варити суп 10 хвилин. Щавель нарізати смужками і додати в суп.
Окремо збити яйця і тонкою цівкою додавати в суп, періодично помішуючи. Вимкнути вогонь і, в разі потреби, всипати ще спецій.