Контракти.ua

519  —  03.12.21
Від 5 до 15 років: «Головна тема» перевірить 100 дітей на антитіла до covid
Від 5 до 15 років: «Головна тема» перевірить 100 дітей на антитіла до covid

У суботу, 4 грудня, о 20:00 у суспільно-резонансному проєкті «Головна тема. Перезавантаження» з Оленою Кот на каналі «Україна», влаштують масштабний експеримент, що покаже, скільки із сотні маленьких українців вже перехворіли на коронавірус безсимптомно та, хто отримав імунітет.

Доки дорослі в Україні ще сперечаються, чи варто робити щеплення проти коронавірусу, у світі масово вакцинують дітей. Уже імунізовано 83% підлітків віком від 12 років в Іспанії та Данії, трохи менше у Франції й Італії та 37% у Німеччині. Першими у світі почали щепити малюків від двох років – на Кубі, а на Коста-Риці вакцинацію зробили обов’язковою у віці від 5 до 11. Дозволили імунізувати дітей від covid і в Україні, але лише з 12 років, і лише препаратом Pfizer.

Наскільки українські діти захищені від коронавірусу без вакцин? І чи правда, що більшість малечі хворіє тихо? Аби це з’ясувати, у «Головній темі» зважились на унікальний експеримент, якого в Україні ще ніхто не робив! У проєкті перевірили 100 дітей – від 5 до 15 років, аби визначити, скільки з них уже мають імунітет до хвороби, і який захист отримали ті, хто таки щепився. Вражаючі результати масштабного експерименту – покажуть у випуску.

Крім того, глядачі дізнаються про професію майбутнього, завдяки якій українці вже сьогодні заробляють мільйони! «Головна тема» опитала, чому в кіберспорт ідуть від дошкільнят, до тих, кому за 60, та навіть знайшла українця, який почав грати школярем, а в 32 вже вийшов на пенсію доларовим мільйонером. А також, завітала до одного з вузів, де вже працює кафедра кіберспорту. Хто там навчається і ким можуть працювати випускники? У програмі розкажуть, чому така професія притягує як дітей, так і пенсіонерів, як звичайна гра у «стрілялку» перетворилася на професію майбутнього та, скільки можна заробити граючи.

Головне розслідування цієї суботи покаже, чому якість магазинного хліба стала іншою. Один – може лежати тижнями, і при цьому залишатися свіжим, інший – мнеться, наче поролон, або наступного дня вже вкривається пліснявою. Аби розкрити секрет, із чого нині роблять хліб, журналісти програми інкогніто влаштувалися до пекарні супермаркету та на хлібзавод. А також порівняли, що входить до складу соціального буханця за 14 гривень із депутатським за 400 гривень. У випуску викриють, як за ціною «золотого батона» українцям продають продукт з сумнівним вмістом. А тест на якість покаже, який з 10 видів найпопулярнішого хліба виявиться найкращим.

Дивіться програму «Головна тема. Перезавантаження» у суботу о 20:00 на каналі «Україна»!

 

Статьи по теме
«Головна тема»: безплатні магазини - де і кому дають хліб та м'ясо задарма?
«Головна тема»: безплатні магазини - де і кому дають хліб та м'ясо задарма?

У суботу, 19 лютого, о 20:00 у суспільно-резонансному проєкті «Головна тема. Перезавантаження» з Оленою Кот на каналі «Україна», проведуть ексклюзивне міжнародне розслідування та з’ясують, де і які продукти можна отримати безкоштовно.
18.02.22 — 712

У «Головній темі» розповіли, чому екопакети коштують більше, ніж пластикові
У «Головній темі» розповіли, чому екопакети коштують більше, ніж пластикові

У суспільно-резонансному проєкті «Головна тема. Перезавантаження» з Оленою Кот на каналі «Україна» виробник пакетів з кукурудзи пояснив, чому упаковки з дешевих овочів та безкоштовного опалого листя дорожчі за пластикові.
16.02.22 — 607

Гучне викриття аптек у «Головній темі»: хто і навіщо продає дітям отруйні пігулки?
Гучне викриття аптек у «Головній темі»: хто і навіщо продає дітям отруйні пігулки?

У суботу, 12 лютого, о 20:00 у суспільно-резонансному проєкті «Головна тема. Перезавантаження» з Оленою Кот на каналі «Україна», з’ясують чи дітям досі продають ліки в аптеках та в інтернеті.
11.02.22 — 580