Контракти.ua

505  —  03.08.21
У Мінекономіки назвали причини інфляції в Україні
У Мінекономіки назвали причини інфляції в Україні

Збереження річної інфляції в Україні в червні 2021 року на рівні 9,5% є результатом впливу зовнішніх цін і невизначеності щодо чергової хвилі пандемії.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки з посиланням на Огляд інфляції.

"При поточній специфіці попиту, в якому, з одного боку, все ще зберігається постійне концентрування на продуктах харчування, з іншого, - починають активізуватися витрати, які відкладалися протягом карантинного періоду (туризм, готелі, громадське харчування), рівень річної споживчої інфляції залишається високим", - йдеться в повідомленні.

Як відзначили в Мінекономіки, українська економіка поступово виходить з умов, що обмежують активність, але зі збереженням певного рівня невизначеності на перспективу в очікуванні чергової хвилі пандемії, що обумовлює високий рівень інфляції.

"Очікується, що найближчим часом дефляція або значно менша траєкторія зростання цін на продовольство в літні місяці, за умови певної диверсифікації споживчого попиту на тлі поступового відновлення рівня економічної активності, забезпечить загальне уповільнення інфляції", - відзначили в Мінекономіки.

Статьи по теме
Мінекономіки та НБУ презентували систему страхування воєнних ризиків
Мінекономіки та НБУ презентували систему страхування воєнних ризиків

Міністерство економіки України та Нацбанк презентували систему страхування воєнних ризиків, яка передбачає створення Державної агенції зі страхування воєнних ризиків.
03.10 — 159

Продукти в Україні за рік подорожчали на 10%
Продукти в Україні за рік подорожчали на 10%

Гуртові ціни виробників промислової продукції в серпні 2024 року порівняно з серпнем минулого року зросли на 31,2%. Ціни у межах України зросли на 35,0%, за межі України – на 6,7%.
24.09 — 186

НБУ спрогнозував подальше зростання цін
НБУ спрогнозував подальше зростання цін

У серпні споживча інфляція в річному вимірі пришвидшилася до 7,5% з 5,4% у липні; інфляційний тиск зберігатиметься й у наступні місяці.
12.09 — 228