Контракти.ua

21723  —  29.01.09
Українська кінофундація та міжнародний бренд Nemiroff представляють українське кіно на Берлінале 2009
Українська кінофундація та міжнародний бренд Nemiroff представляють українське кіно на Берлінале 2009

З 5 по 15 лютого в рамках Європейського кіноринку Берлінського міжнародного кінофестивалю завдяки підтримці міжнародного бренду Nemiroff і зусиллям Української кінофундації пройдуть офіційні ринкові прем’єри нових вітчизняних фільмів.

5 українських стрічок презентуватимуть на одному з найпрестижніших кінофорумів: картина «Живі» Сергія Буковського, новий фільм Кіри Муратової «Мелодія для шарманки», вже відома стрічка Романа Балаяна «Райські птахи», дебют Марини Кондрат’євої «Одного разу я прокинусь» та український пригодницький анімаційний повнометражний фільм «Пригоди бравого вояка Швейка». Під час Берлінале 59 відбудеться презентація нового двомовного Каталогу «Українські фільми 2008-09».

Важливим акцентом Берлінале 2009, як вважають в УКФ, є участь українського фільму «Діагноз» Мирослава Слабошпицького у конкурсі фестивалю. Це є значним кроком для України, адже за останні 7 років вперше вітчизняний короткометражний фільм змагатиметься за Золотого Ведмедя.

На честь українського кіно в рамках Європейського кіноринку відбудеться урочистий прийом. Міжнародний бренд Nemiroff спільно з Українською кінофундацією збере разом близько 200 представників міжнародної кіноіндустрії, відомих режисерів, акторів, продюсерів, кінокритиків. Серед запрошених: посол України в Німеччині, керівництво Берлінського МКФ, високі посадові особи Берліна, керівництво компанії Nemiroff та зірки кінематографу.

«Ми пишаємось тим, що можемо сприяти відродженню і розвитку українського кіно як мистецтва. Зараз роботи кращих вітчизняних режисерів знають і оцінюють у світі. Компанія Nemiroff і надалі буде співпрацювати з Українською кінофундацією, презентуючи нові й якісні кінодоробки», – заявив голова Ради директорів Nemiroff Холдинг Олександр Глусь.

«Участь у Берлінале 2008 року – це були перші кроки, тоді потрібно було позначити Україну на світовій мапі кіно. Тепер настав час практичних результатів, наша мета – щоби українські фільми закупили для європейської й світової дистриб’юції, а також їх просування на інші міжнародні кінофестивалі», – наголосив директор УКФ Андрій Халпахчі.

Довідка:

Українська кінофундація є організацією, основними цілями якої є ознайомлення закордонних кіно-професіоналів та публіки з класичними та новими українськими фільмами, і популяризація українського кіно.

Діяльність Української кінофундації:

  • публікація щорічних каталогів українського кіно
  • презентація українських фільмів на найбільших міжнародних кінофестивалях та кіноринках
  • видання збірок українських фільмів на ДВД
  • реставрація фільмокопій класичних українських стрічок
  • організація фестивалів українського кіно за кордоном.

Попередніми заходами Української кінофундації були:

- представлення українського кіно на Берлінському фестивалі 58 із організацією стенду та проведенням урочистого прийому-презентації

- організація Фестивалю польського кіно в Україні в рамках програми співробітництва з Польським інститутом кіномистецтва. Цією програмою передбачено проведення відповідного фестивалю українського кіно у Польщі у листопаді цього року

- в рамках Каннського кіноринку Українська кінофундація вперше відкрила у Віллаж Інтернасьйональ Український павільйон, а програма промоції українського кіно включала кінопокази семи повнометражних вітчизняних фільмів, проведення ряду щоденних заходів-презентацій та прийому на честь українського кіно на набережній Круазетт в Каннах, організованого спільно Українською кінофундацією, компанією Nemiroff, Київським МКФ «Молодість» та урочисто відкритого за участі дружини Президента України і голови наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» пані Катерини Ющенко

- з 3 по 10 червня цього року у Парижі вперше проводилися Дні українського кіно, в рамках яких було показано 16 фільмів, класичних і нових, фестивальних і комерційних, повно- і короткометражних, які дозволили французькій публіці вперше комплексно ознайомитись з українським кіно. Свої фільми у Парижі особисто представляли режисер Кіра Муратова і сценарист Євген Голубенко та режисер Роман Балаян

- 21 червня на честь учасника конкурсної програми Московського МКФ, фільму «Райські птахи» Романа Балаяна, Українська кінофундація разом з компанією Nemiroff провели урочистий прийом у Культурному центрі України, на Арбаті в Москві.

Довідка:

Nemiroff Холдинг — соціально відповідальна компанія, яка надає особливого значення реалізації соціальних та благодійних програм та виступає організатором і спонсором проектів міжнародного рівня в областях спорту, культури, моди тощо.

Спільно з Українською кінофундацією компанія Nemiroff реалізує соціальну програму «Просування українського кіно у світі». Серед проектів – реалізовані в рамках програми: участь українського кіно в провідних світових кінофорумах (Канський кінофестиваль, Berlinale, Московський міжнародний кінофестиваль); проведення фестивалів українських фільмів в Польщі, в Парижі тощо.

Міжнародний бренд Nemiroff підтримує знакові проекти сфери культури: гастролі в Україні Роберта Планта, Джо Кокера, Лені Кравіца, Дейва Гехена (Depeche Mode), гуртів Deep Purple та DIO, інших видатних музикантів.

У світі моди та світського життя компанія Nemiroff відома як генеральний спонсор та організатор «Lex Fashion Nemiroff — Тиждень моди в Москві», ІІ-го Міжнародного фестивалю моди «Київський подіум» (у його рамках пройшов показ ретроколекції всесвітньо відомого кутюр'є Пако Рабанна), показу колекції Ж-П. Готьє, присвяченій Україні, у рамках Тижня високої моди в Парижі тощо.

На рахунку компанії — спонсорство серії знакових поєдинків у світовому професійному боксі; ралі-рейдів позашляховиків Nemiroff Trophy; турнірів з армрестлінгу Nemiroff World cup. Компанія Nemiroff підтримує молодих спортсменів, турбується про розвиток вітчизняного спорту, спільно з Фондом братів Кличків реалізує національну соціальну програму «Спортивну Україну будуємо разом!»

Статьи по теме
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание

Современные технологии существенно облегчают жизнь и помогают поддерживать комфорт в доме, особенно когда речь идет о стабильности электроснабжения. Один из таких полезных приборов – инвертор для газового котла. В условиях нестабильного электропитания или отсутствия центрального энергоснабжения, инверторы становятся незаменимыми устройствами. Они не только обеспечивают бесперебойную работу котлов, но и помогают поддерживать электрические приборы в доме.
17.09 — 356

Де знайти офлайн магазини HARVEST?
Де знайти офлайн магазини HARVEST?

У сучасному світі, де онлайн-шопінг стає дедалі популярнішим, важко переоцінити задоволення від відвідування фізичних магазинів. Можливість доторкнутися до тканини, приміряти одяг та отримати професійну консультацію – це ті моменти, які створюють унікальний досвід покупок. Якщо ви шукаєте стильні та якісні аксесуари й одяг від HARVEST, то, безумовно, захочете відвідати один з офлайн магазинів. У цьому блозі ми розповімо, де саме ви можете знайти наші магазини.
12.09 — 414

Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства
Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства

Пакеты стали незаменимым элементом нашего быта. Ежедневно миллиарды людей по всему миру используют их для транспортировки продуктов, хранения вещей, упаковки подарков и многого другого.
11.09 — 389