Контракти.ua

870  —  15.10.13
Саудівська Аравія переходить на сланцевий газ
Саудівська Аравія переходить на сланцевий газ

Саудівська Аравія планує найближчим часом розпочати комерційний видобуток власного сланцевого газу.  

Завдяки цьому королівство може стати першою країною за межами Північної Америки, яка використовуватиме сланцевий газ для виробництва електроенергії.

Про це сказав гендиректор саудівської національної нафтової компанії Saudi Aramco Халіда аль-Фаліха.

«Ми готові у наступні кілька років розпочати видобуток нашого власного сланцевого газу та інших неконвенційних ресурсів енергії і постачати їх споживачам. Після двох років з початку реалізації нашої програми з розробки неконвенційного природного газу у північному регіоні Саудівської Аравії ми готові постачати газ для розвитку електростанції потужністю 1 тис. мегават, яка забезпечуватиме енергією велику копальню з видобутку фосфатів і виробничий сектор», - зазначив Халід аль-Фаліх.

Проект передбачає створення до кінця 2016 року нового індустріального міста Waad al Shimal City і початок видобутку фосфатів.

Компанія Saudi Aramco здійснює оціночне буріння у трьох перспективних місяцях покладів неконвенційного газу на північному заході та півдні провінції Гавар та у Руб-аль-Халі. Видобутий газ пропонується, зокрема, використовувати для роботи електростанції у Джизані, яка забезпечуватиме електрикою нафтопереробний завод потужністю 400 тис. барелів на добу. Цей проект, за планом, має бути завершений на початку 2017 року.

Раніше міністр нафти Саудівської Аравії Алі Аль Наїмі оцінив приблизні поклади нетрадиційного газу в королівстві у більш як 600 трлн куб. футів (майже 17 трлн куб. м). Це удвічі більше обсягів доведених покладів традиційного природного газу в країні, які оцінюються у 286 трлн куб. футів (понад 8 трлн куб.м). Міністр не уточнив, звідки у бідній на водні ресурси країні братимуть належну кількість води для процедури гідроразриву пласта (фрекінгу), що використовується для вивільнення газу зі сланцевих порід.

За повідомленням Укрінформу.

Статьи по теме
У Франції знов заборонили сланцевий газ
У Франції знов заборонили сланцевий газ

Конституційна рада Франції підтвердила у п'ятницю правомочність положень закону, який забороняє використання технології гідравлічного розриву пластів для видобутку газу з родовищ горючих сланців.  
11.10.13 — 1589

Сланцевий газ не треба використовувати для електроенергії - експерт
Сланцевий газ не треба використовувати для електроенергії - експерт

Виробництво електроенергії повинно залишатися переважно за атомною енергетикою.  
09.10.13 — 5394

Американці вже готові вкласти в Україну 10 млрд доларів
Американці вже готові вкласти в Україну 10 млрд доларів

Американська торгівельна палата в Україні вітає підписання угоди про розподіл продукції (УРП) між урядом України та одним з лідерів світового ринку у паливній сфері - компанією Shell.
28.01.13 — 4611