Контракти.ua

1063  —  27.01.13
Поляки не хочуть розмовляти з Україною, як з Африкою
Поляки не хочуть розмовляти з Україною, як з Африкою

Група польських користувачів інтернету заснувала цивільну ініціативу «Україна - не Африка» з метою досягнення зниження вартості дзвінків з мобільних телефонів у сусідню країну.

Цікаво, що ініціатива знайшла відгук у польської влади.

«Я звернувся до Єврокомісії з пріоритетним депутатським запитом з приводу правових можливостей залучення України до європейських правил про ціни міжнародного зв'язку і роумінгу. Ми теж вивчатимемо, як на практиці це мало б виглядати», - сказав депутат Європарламенту Павло Коваль у розмові з виданням.
Запит до міністра адміністрації та оцифрування Польщі з цього приводу подав також депутат польського Сейму від Руху Палікота Марек Познанський.

У відповідь міністерство заявило, що переговори про адміністративне зниження цін на роумінг зараз ведуться з Росією, але такий самий діалог Польща може провести з Києвом і Мінськом. «Справа буде розвиватися, ми цим займемося», - прокоментував Познанський, пише ZN.ua.

На даний час хвилина міжнародного (за межі ЄС) дзвінка в Польщі коштує у 7-10 разів дорожче, ніж внутрішнього.

На думку групи активістів, стан речей можна змінити, якщо показати операторам і політикам, що людей, зацікавлених у дешевих дзвінках в Україну, багато.

Мета ініціативи «Україна - не Африка» - привернути увагу суспільства і бізнесу до проблеми, показати абсурдність ситуації. Звідси і назва: дзвінки з Польщі у близьку Україну коштують так само, як і в далеку Африку або Австралію. А то й дорожче - виявляється, іноді з Польщі все-таки дешевше зателефонувати на інший континент, ніж у сусідню країну.

«Якщо багато людей «полюблять» нашу сторінку, це буде непрямим доказом попиту на дешеві дзвінки. У цьому разі самі оператори повинні зрозуміти, що зниження цін - краще рішення для них самих. Зараз майже ніхто не телефонує в Україну з мобільного: через високі ціни всі користуються скайпом або послугами віртуальних операторів, але якби ціни були нижчими, люди дзвонили б по телефону, і оператори б на цьому заробляли», - казав Марцин Волковицький, студент української філології з Ольштина та один із учасників акції.

Статьи по теме
Теплюща п'ятниця: якою буде погода в Україна 22 березня
Теплюща п'ятниця: якою буде погода в Україна 22 березня

На третій тиждень березня нарешті по всій Україні буде приємних +10 градусів удень, а от вночі чекаємо на мороз. Водночас синоптики виклали багато попереджень про небезпечні явища, тож будьте уважні.
22.03 — 236

В чергах більше тисячі фур. В ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Польщею
В чергах більше тисячі фур. В ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Польщею

Наразі суттєві зміни щодо ситуації з блокадою польсько-українського кордону не спостерігаються. В чергах на в'їзд до України перебувають більше тисячі вантажівок.
17.03 — 228

Україна перехопила ініціативу в Чорному морі. В ВМС пояснили, що це означає
Україна перехопила ініціативу в Чорному морі. В ВМС пояснили, що це означає

Наразі Росія знаходиться у тому положені, коли їй доводиться шукати рішення, щоб уникнути подальших втрат в морі.
17.03 — 224