Контракти.ua

2270  —  26.02.12
Украинский рынок заполонили российские книги
Украинский рынок заполонили российские книги

На украинском рынке книг 86% - российские издания.

Об этом заявил первый заместитель председателя Национального Союза писателей Украины, доктор философских наук Владимир Шовкошитный.

«В Российской Федерации уже давно отменен налог на книгоиздательство, благодаря чему книжный бизнес там стремительно развивается. У нас же в Украине огромный рынок – 46 млн граждан, кроме того, миллионы украинцев, живущих за рубежом. Все они с удовольствием будут читать украинское, если оно будет издаваться», - сказал он. Владимир Шовкошитный также отметил, что в Украине нет нобелевских лауреатов по литературе из-за отсутствия переводов, передает «Мост-Днепр».

Статьи по теме
За рік випуск книжок в Україні зріс на 73%
За рік випуск книжок в Україні зріс на 73%

Випуск в Україні книжкової продукції у порівнянні з минулим роком збільшився на 73% за кількістю видань (друкованих одиниць), за тиражами - на 203%.
22.12.23 — 314

Великі гроші: десятка найпопулярніших бізнесових медіа в Україні
Великі гроші: десятка найпопулярніших бізнесових медіа в Україні

Функціонування українського бізнесу під час війни, виклики підприємців, розвиток своєї справи та масштабування на міжнародному ринку, діджиталізація та оптимізація роботи, релокація бізнесу та перепрофілювання відповідно до вимог часу, інвестиції з-за кордону та нові стартапи —  про це українці щодня читають у бізнесових медіа.
28.09.23 — 607

«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», –  заява компанії
«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», – заява компанії

Понад 14 місяців із початком повномасштабного військового вторгнення російської армії до України група компаній BROCARD була об’єктом регулярних інформаційних атак. Численні перевірки діяльності BROCARD не виявили жодних порушень. Станом на сьогодні правоохоронні органи не мають до компанії жодних претензій – судові справи закрито. Про це повідомляють у «Брокард-Україна».
16.05.23 — 5505