Контракти.ua

3638  —  16.09.11
Иностранцев при въезде в Украину заставят предъявлять деньги
Иностранцев при въезде в Украину заставят предъявлять деньги

Иностранцев попросят предъявлять деньги при въезде в Украину.

По информации издания WeeklyUA, с 10 сентября вступило в силу постановление правительства о новых правилах оформления виз для иностранцев, въезжающих в Украину и едущих через ее территорию транзитом.

Вместо 15 типов виз останутся только три - транзитная, краткосрочная (до 90 дней) и долгосрочная (более 90 дней).

При этом суммы визовых сборов с иностранцев увеличиваются в 1,5-2 раза.

Без визы в Украину на срок не более 90 дней могут въехать граждане всех бывших советских республик, кроме Туркменистана, а также граждане США, Канады, Японии и европейских стран, кроме Болгарии.
Американская торговая палата в Украине уже выразила свою озабоченность новыми правилами.

В частности, членов палаты, в основном иностранцев по менеджменту украинских представительств компаний, волнует, что будет с теми, у кого уже есть виза на момент вступления в силу постановления Кабмина.

Иностранцев не устраивает требование документально подтвердить свое финансовое положение при поездке в Украину - достаточно ли у иностранца денег на время пребывания в стране и возвращения к себе домой, или есть ли у него законные источники заработка на территории Украины.

Однако, все эти требования соответствуют стандартам ЕС, и в Европе эти правила в тех же компаний возражений не вызывают, отмечает издание.

Статьи по теме
Великі гроші: десятка найпопулярніших бізнесових медіа в Україні
Великі гроші: десятка найпопулярніших бізнесових медіа в Україні

Функціонування українського бізнесу під час війни, виклики підприємців, розвиток своєї справи та масштабування на міжнародному ринку, діджиталізація та оптимізація роботи, релокація бізнесу та перепрофілювання відповідно до вимог часу, інвестиції з-за кордону та нові стартапи —  про це українці щодня читають у бізнесових медіа.
28.09.23 — 607

«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», –  заява компанії
«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», – заява компанії

Понад 14 місяців із початком повномасштабного військового вторгнення російської армії до України група компаній BROCARD була об’єктом регулярних інформаційних атак. Численні перевірки діяльності BROCARD не виявили жодних порушень. Станом на сьогодні правоохоронні органи не мають до компанії жодних претензій – судові справи закрито. Про це повідомляють у «Брокард-Україна».
16.05.23 — 5505

Польські та турецькі бренди вже повернулися на ринок України, невдовзі прийдуть й інші - експерт
Польські та турецькі бренди вже повернулися на ринок України, невдовзі прийдуть й інші - експерт

В Україні незабаром можуть відновити роботу бренди, які призупиняли її через війну.
15.08.22 — 1135