1117 — сегодня, 10:50
Торт без випікання коли немає світла: рецепт приготування смачного десерту з простих інгредієнтів
Готуємо смачний торт з сухарів без випікання за 20 хвилин.
Цей рецепт — геніальна знахідка часів, коли кулінарна творчість мусила обходитися мінімумом продуктів. Це класичний приклад того, як зі звичайних інгредієнтів можна створити неймовірний смак. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Його унікальність у тому, що основою є звичайні панірувальні сухарі. Вони, у поєднанні зі сметаною, вершковим маслом і какао, перетворюються на вологий, насичено шоколадний десерт. Його текстура — трохи зерниста, а смак — глибокий, неповторний і дарує відчуття справжнього, простого солодкого щастя. І його не потрібно випікати!
Необхідні інгредієнти
- Сухарі (бажано світлі, без спецій) — 200 г
- Цукор — 200 г
- Сметана (20-25%) — 200 г
- Вершкове масло — 150 г
- Какао-порошок — 3 ст. л.
- Волоські горіхи — 100 г
- Для декору глазур або горіхи.
Як приготувати торт з сухарів
- Змішайте подрібнені сухарі з половиною цукру. Подрібніть горіхи.
- У сотейнику розтопіть масло, додайте решту цукру, сметану та какао. Постійно помішуючи, прогрійте суміш до однорідності та появи перших бульбашок, але не доводьте до кипіння.
- Зніміть основу з вогню. Одразу ж всипте в неї сухарно-цукрову суміш і горіхи. Ретельно перемішайте, щоб сухарі повністю просочилися.
- Застеліть форму харчовою плівкою. Викладіть теплу масу, добре утрамбуйте та розрівняйте. Накрийте плівкою і поставте в холодильник на 6–8 годин, або найкраще — на цілу ніч, щоб торт добре просочився і застиг.
Перед подаванням переверніть торт на тарілку, зніміть плівку і прикрасьте на свій смак шоколадною глазур’ю чи горіхами.