Є страви, які автоматично створюють настрій.
Достатньо відкрити духовку — і кухня наповнюється ароматом цитрусів, теплом прянощів і чимось дуже домашнім. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Саме така — курка з апельсинами, яку пропонує приготувати фудблогерка Радостіна Ксенія. Це проста, але напрочуд ефектна страва, яка однаково підходить як для буднього вечора, так і для святкового столу.
Апельсини у кулінарії — це не просто про солодкість і аромат. Завдяки природній кислотності та ефірним оліям вони ідеально балансують жирність курки, роблять м’ясо ніжним, а шкірку — золотавою та карамелізованою.
Курячі стегна - 2 кг
Приправа до курячого шашлику - 1 ст. л
Сіль - 0,5 ч. л
Чорний перець
Соєвий соус - 2 ст. л
Сметана чи майонез - 3 ст. л
Сік мандарину - 1 ст. л
Сік лимона - 1 ст. л
Апельсини - 4 шт
Сушений розмарин
У результаті матимете соковиту курку з хрусткою шкіркою та ніжною цитрусовою ноткою.
Поєднання м’яса та цитрусів — один із головних кулінарних трендів зими 2025. Шефи світу активно використовують мандарини, грейпфрути та апельсини у соусах, маринадах і гарячих стравах.
Цей рецепт — прекрасна нагода відчути, як легко додати трішки "ресторанного шику" у домашню