Контракти.ua

740  —  вчера, 14:50
Курка з апельсинами: рецепт зимової страви зі святковим ароматом
Курка з апельсинами: рецепт зимової страви зі святковим ароматом

Є страви, які автоматично створюють настрій.  

Достатньо відкрити духовку — і кухня наповнюється ароматом цитрусів, теплом прянощів і чимось дуже домашнім. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Саме така — курка з апельсинами, яку пропонує приготувати фудблогерка Радостіна Ксенія. Це проста, але напрочуд ефектна страва, яка однаково підходить як для буднього вечора, так і для святкового столу.

Апельсини у кулінарії — це не просто про солодкість і аромат. Завдяки природній кислотності та ефірним оліям вони ідеально балансують жирність курки, роблять м’ясо ніжним, а шкірку — золотавою та карамелізованою.

Інгредієнти

Курячі стегна - 2 кг

Приправа до курячого шашлику - 1 ст. л

Сіль - 0,5 ч. л

Чорний перець

Соєвий соус - 2 ст. л

Сметана чи майонез - 3 ст. л

Сік мандарину - 1 ст. л

Сік лимона - 1 ст. л

Апельсини - 4 шт

Сушений розмарин

Приготування

  1. Курячі стегна змішайте з сіллю, перцем, приправою до шашлику, соєвим соусом, сметаною та соками мандарину та лимона.
  2. Залиште хоча б на годину, а краще — на ніч.
  3. На деко викладіть апельсини, нарізані тонкими кружальцями.
  4. Посипте розмарином.
  5. Викладіть поверх апельсинів стегна та відправте у духовку на 40–45 хв за 180°C.

У результаті матимете соковиту курку з хрусткою шкіркою та ніжною цитрусовою ноткою.

Подавання

  • На великій тарілці з карамелізованими кружальцями апельсинів
  • Із зеленню або тим самим розмарином
  • Зі смаженою картоплею, булгуром або легким салатом

Поєднання м’яса та цитрусів — один із головних кулінарних трендів зими 2025. Шефи світу активно використовують мандарини, грейпфрути та апельсини у соусах, маринадах і гарячих стравах.

Цей рецепт — прекрасна нагода відчути, як легко додати трішки "ресторанного шику" у домашню