Контракти.ua

181  —  сегодня, 14:50
Запіканка з цвітної капусти з куркою, грибами та солодким перцем: простий рецепт
Запіканка з цвітної капусти з куркою, грибами та солодким перцем: простий рецепт

Овочева запіканка з куркою під сирною скоринкою — це легка, корисна страва для обіду або вечері.

Основа запіканки — овочі, які зроблять куряче м’ясо соковитим, а завдяки яєчно-сметанній заливці запіканка виходить ніжною. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти:

  • куряче стегно — 3 шт.;
  • цвітна капуста — 700 г;
  • печериці — 250 г;
  • болгарський перець — 1 шт.;
  • сир твердий — 120 г;
  • часник — 3 зубчики;
  • перець чорний мелений;
  • сіль.

Для заливки:

  • яйця курячі — 4 шт.;
  • сметана — 4 ст. л.;
  • гірчиця в зернах — 1 ст. л.;
  • перець чорний мелений;
  • сіль.

Приготування:

  1. Куряче філе помийте, відокремте м’ясо від кістки, наріжте соломкою, посоліть, поперчіть, додайте часник і залиште на 10-15 хвилин.
  2. Цвітну капусту розділіть на невеликі суцвіття, промийте під проточною водою і відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
  3. Болгарський перець очистьте від насіння, перегородок і наріжте соломкою.
  4. Печериці промийте та наріжте пластинами.
  5. Часник очистьте і пропустіть через прес.
  6. Сир твердий натріть на велику тертку.

Для заливки:

  1. Яйця, сметану, гірчицю, перець чорний мелений, сіль збийте вінчиком.
  2. Форму для запікання вистеліть пергаментним папером, викладіть куряче м’ясо, цвітну капусту, болгарський перець, гриби, посоліть, поперчіть, перемішайте, залийте заливкою і накрийте харчовою фольгою.
  3. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 35-40 хвилин, зніміть фольгу, посипте твердим сиром і запікайте ще 10 хвилин до золотистої скоринки.
  4. Дайте запіканці трохи охолонути, викладіть на блюдо і наріжте на порційні шматочки.

Поради:

  • За бажанням у запіканку можна додати помідори.