Контракти.ua

333  —  сегодня, 10:50
Запечені перепілки: рецепт розкішної страви, як із ресторану
Запечені перепілки: рецепт розкішної страви, як із ресторану

У світі домашньої кулінарії є страви, які миттєво переносять нас в атмосферу дорогого ресторану.

Ніжне м’ясо, вишуканае подавання, тонкі аромати цитрусів та спецій — саме такою стравою є запечені перепілочки. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

За рецептом зі сторінки Recipe for happiness ви зможете приготувати не просто вечерю, а зробите маленьку гастрономічну подорож без зайвих зусиль. Перепілка — легке, дієтичне м’ясо з виразним смаком, яке чудово поєднується з фруктами, імбиром та медом.

Інгредієнти

  • перепілки — 3-4 шт.

Маринад

  • оливкова олія — 2 ст. л.
  • лимон — ½ шт.
  • мандарин — 1 шт.
  • мед — 1 ст. л.
  • свіжий імбир — 20 г
  • часник — 3–5 зубчики

Приготування

  1. Перепілки потрібно розпластати як для гриля, посолити та поперчити.
  2. Змішайте всі інгредієнти для маринаду.
  3. Перепілки добре занурте з усіх боків у маринад — він повинен оповити м’ясо, ніби ароматна ковдра.
  4. Маринуйте мінімум 4 години. Чим довше, тим виразнішим буде смак і ніжнішим м’ясо.
  5. Після маринування перепілки викладіть у форму, додайте трохи вершкового масла та викладіть зверху кільця мандарину, саме вони додадуть карамельно-цитрусову нотку.
  6. Запікайте за 180°C 40–50 хв, періодично поливайте соком, який утворюється у формі.

Подавання

  • Додайте трішки свіжої зелені чи легкий салат з руколою та цитрусами.
  • Використайте мандаринові кільця як частину сервування.
  • Подавайте на темній тарілці — контраст зробить страву ефектнішою.

Такі перепілочки ідеально підійдуть і для романтичної вечері, і для святкового застілля.

Цей рецепт — про насолоду від процесу, ароматів, текстур і моменту, коли перша скоринка перепілочки легенько хрумтить під виделкою.