333 — сегодня, 10:50
Запечені перепілки: рецепт розкішної страви, як із ресторану
У світі домашньої кулінарії є страви, які миттєво переносять нас в атмосферу дорогого ресторану.
Ніжне м’ясо, вишуканае подавання, тонкі аромати цитрусів та спецій — саме такою стравою є запечені перепілочки. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
За рецептом зі сторінки Recipe for happiness ви зможете приготувати не просто вечерю, а зробите маленьку гастрономічну подорож без зайвих зусиль. Перепілка — легке, дієтичне м’ясо з виразним смаком, яке чудово поєднується з фруктами, імбиром та медом.
Інгредієнти
Маринад
- оливкова олія — 2 ст. л.
- лимон — ½ шт.
- мандарин — 1 шт.
- мед — 1 ст. л.
- свіжий імбир — 20 г
- часник — 3–5 зубчики
Приготування
- Перепілки потрібно розпластати як для гриля, посолити та поперчити.
- Змішайте всі інгредієнти для маринаду.
- Перепілки добре занурте з усіх боків у маринад — він повинен оповити м’ясо, ніби ароматна ковдра.
- Маринуйте мінімум 4 години. Чим довше, тим виразнішим буде смак і ніжнішим м’ясо.
- Після маринування перепілки викладіть у форму, додайте трохи вершкового масла та викладіть зверху кільця мандарину, саме вони додадуть карамельно-цитрусову нотку.
- Запікайте за 180°C 40–50 хв, періодично поливайте соком, який утворюється у формі.
Подавання
- Додайте трішки свіжої зелені чи легкий салат з руколою та цитрусами.
- Використайте мандаринові кільця як частину сервування.
- Подавайте на темній тарілці — контраст зробить страву ефектнішою.
Такі перепілочки ідеально підійдуть і для романтичної вечері, і для святкового застілля.
Цей рецепт — про насолоду від процесу, ароматів, текстур і моменту, коли перша скоринка перепілочки легенько хрумтить під виделкою.