Контракти.ua

1848  —  02.12
Капустяні оладки в духовці: незвичайний рецепт корисного сніданку
Капустяні оладки в духовці: незвичайний рецепт корисного сніданку

Це чудовий варіант для смачного та корисного сніданку або перекушування з доступних інгредієнтів.

Такі апетитні капустяні оладки сподобаються навіть тим, хто не любить цей овоч. Подавайте зі сметаною або будь-яким соусом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

капуста білокачанна - 250 г

сир твердий - 80 г

яйце куряче - 1 шт.

борошно пшеничне - 3 ст. л.

Сметана - 2 ст. л.

сода харчова - 1/3 ч. л.

зелень петрушки - 3 гілочки

перець чорний мелений

сіль

  1. Капусту наріжте тонкою соломкою.
  2. У каструлю з водою додайте дрібку солі, доведіть до кипіння, покладіть капусту і варіть 2–3 хвилини. Відкиньте на друшляк та остудіть.
  3. Сир натріть на дрібну тертку.
  4. Петрушку промийте, обсушіть паперовим рушником і дрібно наріжте.
  5. До миски викладіть капусту, твердий сир, яйце, сметану, зелень, соду, чорний мелений перець, сіль, всипте частинами борошно і добре перемішайте.
  6. Накрийте харчовою плівкою і покладіть до холодильника на 20 хвилин. Потім викладіть капустяне тісто на деко, застелене пергаментним папером, і надайте йому форму оладок.
  7. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 25–30 хвилин до золотистого кольору.
  8. Подавайте гарячими.

Порада:

  • Сметану використовуйте будь-якої жирності.