1848 — 02.12
Капустяні оладки в духовці: незвичайний рецепт корисного сніданку
Це чудовий варіант для смачного та корисного сніданку або перекушування з доступних інгредієнтів.
Такі апетитні капустяні оладки сподобаються навіть тим, хто не любить цей овоч. Подавайте зі сметаною або будь-яким соусом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
капуста білокачанна - 250 г
сир твердий - 80 г
яйце куряче - 1 шт.
борошно пшеничне - 3 ст. л.
Сметана - 2 ст. л.
сода харчова - 1/3 ч. л.
зелень петрушки - 3 гілочки
перець чорний мелений
сіль
- Капусту наріжте тонкою соломкою.
- У каструлю з водою додайте дрібку солі, доведіть до кипіння, покладіть капусту і варіть 2–3 хвилини. Відкиньте на друшляк та остудіть.
- Сир натріть на дрібну тертку.
- Петрушку промийте, обсушіть паперовим рушником і дрібно наріжте.
- До миски викладіть капусту, твердий сир, яйце, сметану, зелень, соду, чорний мелений перець, сіль, всипте частинами борошно і добре перемішайте.
- Накрийте харчовою плівкою і покладіть до холодильника на 20 хвилин. Потім викладіть капустяне тісто на деко, застелене пергаментним папером, і надайте йому форму оладок.
- Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 25–30 хвилин до золотистого кольору.
- Подавайте гарячими.
- Сметану використовуйте будь-якої жирності.