2533 — 01.12
Десерт дитинства: пляцок з вишнями і сметаною "Смерекова хата" повертається у моду — рецепт
Десерт стане ідеальним доповненням до святкового столу.
"Дрова під снігом", "Смерекова хата" або "Монастирська хата" — як тільки не називають цей пляцок з трубочками з вишнею, який щедро залитий сметаною. Він ідеально смакуватиме до чаю і кави, а також стане чудовим десертом до святкового столу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
ТСН.ua підготував рецепт десерту від кулінарки Валерії Матрохіної.
Інгредієнти для тіста:
- 300 г борошна,
- 200 г вершкового масла 82,5% (заморожене),
- 200 г сметани 20%,
- 1 ст. л. цукру.
- Інгредієнти для начинки:
- 1 кг вишні,
- 80 г цукру,
- 80 г крохмалю.
- 700 г сметани 20%,
- 300 г вершків 33% (холодні),
- 250 г цукрової пудри,
- 10 г ванільного цукру.
- 50 г чорного шоколаду,
- 50 мл вершків.
Приготування
- Заморожене масло натріть на великій тертці. Змішайте його з борошном і цукром до стану крихти. Після цього додайте сметану.
- Швидко замісіть м'яке тісто — лише з'єднайте інгредієнти. Загорніть тісто у плівку і поставте до холодильника на 40–60 хвилин.
- Вишні змішайте з цукром. Додайте крохмаль і добре перемішайте.
- Тісто розділіть на 15 частин. Кожну розкачайте у прямокутник максимально тонко. Викладіть смужку вишневої начинки по центру. Щільно згорніть у рулет-трубочку та добре защипніть краї.
- На деко викладіть трубочки швом донизу. Випікайте у розігрітій до 190°C духовці приблизно 20–25 хвилин до золотистості. Коли трубочки спечуться, дайте їм повністю охолонути.
- Готуємо крем. Холодні вершки збийте з цукровою пудрою до м'яких піків. Додайте сметану та ванільний цукор. Акуратно перемішайте лопаткою або міксером.
- Форму, у якій буде десерт, змастіть кремом. Викладайте трубочки шарами у вигляді гірки, кожен змащуючи кремом.
- Верх і боки також добре змастіть кремом, сформуйте форму хатки. Поставте торт до холодильника на ніч.
- Зранку зробіть декор. Нагрійте вершки до гарячого, але не закипілого стану. Додайте шматочки шоколаду, перемішайте до гладкої глазурі. Полийте цією масою "хатинку" зверху.