Контракти.ua

367  —  29.11
Солоні сирники з фети в аерогрилі: рецепт цікавої закуски
Солоні сирники з фети в аерогрилі: рецепт цікавої закуски

Сирники — класика, яку українці звикли уявляти солодкою, м’якою та обсмаженою на пательні. Але 2025 рік диктує нові гастрономічні тренди: мінімум олії, максимум смаку й текстури.

Саме тому інтернет підкорив рецепт фудблогера Petros Maounatzis, який запропонував свою версію — солоні сирники з фетою і зеленню, запечені в аерогрилі. Без жодної краплі олії та бруду на кухні вони будуть готові за 15 хв і, що особливо важливо, мають той самий хрумкий, «сонячний» золотистий колір, який зазвичай досягається лише під час смаження. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Фета - 300 г

рикота (чи подібний м’який сир) - 100 г

яйце - 1 шт.

подрібнена петрушка - 1 ст. л.

м’ята - 1 ст. л.

чорний перець

борошно

панірувальні сухарі

Приготування

  1. Розімніть фету та рикоту виделкою до однорідної маси.
  2. Додайте яйце, зелень і чорний перець. Якщо маса виходить занадто м’якою, підсипте трохи борошна, буквально 1–2 ложки.
  3. Зробіть невеликі кульки чи мінісирники.
  4. Обваляйте в панірувальних сухарях, які створять ту саму хрумку скоринку.
  5. Покладіть до кошика аерогриля.
  6. Готуйте за 180°C приблизно 12–15 хв, доки сирники не стануть золотистими.

Подавання

  • на великій тарілці разом з лимонними скибочками;
  • додайте холодний соус на основі йогурту, огірка та часнику;
  • прикрасьте свіжою м’ятою чи мікрогріном;
  • ідеальне доповнення — келих прохолодної мінеральної води з льодом і листком базиліка.

Це простий рецепт, який легко вписується у нову хвилю здорової гастрономії. Солоні сирники з аерогриля — це про легкість, друзів і ту саму грецьку безтурботність.