Сирники — класика, яку українці звикли уявляти солодкою, м’якою та обсмаженою на пательні. Але 2025 рік диктує нові гастрономічні тренди: мінімум олії, максимум смаку й текстури.
Саме тому інтернет підкорив рецепт фудблогера Petros Maounatzis, який запропонував свою версію — солоні сирники з фетою і зеленню, запечені в аерогрилі. Без жодної краплі олії та бруду на кухні вони будуть готові за 15 хв і, що особливо важливо, мають той самий хрумкий, «сонячний» золотистий колір, який зазвичай досягається лише під час смаження. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Фета - 300 г
рикота (чи подібний м’який сир) - 100 г
яйце - 1 шт.
подрібнена петрушка - 1 ст. л.
м’ята - 1 ст. л.
чорний перець
борошно
панірувальні сухарі
Це простий рецепт, який легко вписується у нову хвилю здорової гастрономії. Солоні сирники з аерогриля — це про легкість, друзів і ту саму грецьку безтурботність.