Контракти.ua

861  —  27.11
Кекс із родзинками: класичний рецепт
Кекс із родзинками: класичний рецепт

Приготуйте дуже смачний, розсипчастий та ароматний кекс із великою кількістю родзинок. Таку випічку люблять усі.

Подайте до кави, чаю, з молоком або компотом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

борошно пшеничне - 250 г

масло вершкове 82% - 170 г

яйця курячі - 3 шт.

родзинки - 170 г

цукор - 170 г

розпушувач - 0,5 ч. л.

ванільний цукор - 10 г

цукрова пудра

олія

Родзинки залийте окропом і залиште на п'ять хвилин, промийте, обсушіть паперовим рушником, потім додайте столову ложку борошна і перемішайте.

У м'яке вершкове масло всипте цукор, сіль, ванільний цукор і збийте міксером 3-4 хвилини до розчинення цукру, потім додайте по одному яйцю і збийте до пишної маси. Всипте поступово борошно, перемішуючи лопаткою до однорідності, потім додайте родзинки і знову перемішайте.

Форму для кексів злегка змастіть олією, вилийте тісто, розрівняйте його і мокрою лопаткою зробіть надріз посередині.

Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 170 градусів 60-80 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою або зубочисткою. Готовому кексу дайте злегка охолонути, вийміть із форми та на решітці залиште до повного охолодження. Посипте цукровою пудрою.

Поради:

  • Інгредієнти мають бути кімнатної температури.