Приготуйте дуже смачний, розсипчастий та ароматний кекс із великою кількістю родзинок. Таку випічку люблять усі.
Подайте до кави, чаю, з молоком або компотом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
борошно пшеничне - 250 г
масло вершкове 82% - 170 г
яйця курячі - 3 шт.
родзинки - 170 г
цукор - 170 г
розпушувач - 0,5 ч. л.
ванільний цукор - 10 г
цукрова пудра
олія
Родзинки залийте окропом і залиште на п'ять хвилин, промийте, обсушіть паперовим рушником, потім додайте столову ложку борошна і перемішайте.
У м'яке вершкове масло всипте цукор, сіль, ванільний цукор і збийте міксером 3-4 хвилини до розчинення цукру, потім додайте по одному яйцю і збийте до пишної маси. Всипте поступово борошно, перемішуючи лопаткою до однорідності, потім додайте родзинки і знову перемішайте.
Форму для кексів злегка змастіть олією, вилийте тісто, розрівняйте його і мокрою лопаткою зробіть надріз посередині.
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 170 градусів 60-80 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою або зубочисткою. Готовому кексу дайте злегка охолонути, вийміть із форми та на решітці залиште до повного охолодження. Посипте цукровою пудрою.
Поради: