Осінь — сезон, коли природа вибухає фарбами, а кухня наповнюється найароматнішими стравами року. І серед усіх смаків один — справжня насолода: ботвина, ніжний буряковий суп рожево-рубінового кольору.
Фудблогерка Monika Molecka переконана, що хоча б раз цей суп має спробувати кожен. Він легкий, але насичений, а ще — неймовірно гарний, наче створений для Instagram-контенту. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Ботвина — це не просто суп з буряків. Це культурний код, гастрономічна класика та водночас суперфуд, адже містить багато заліза, вітамінів А і С, легкий для травлення, наповнює енергією без важкості та ідеальний для детоксу після зими.
10. Варіть ще 10 хв, щоб зберегти яскравий колір і ніжність.
11. На сковороді розтопіть масло, всипте борошно та швидко обсмажте.
12. Потім влийте в суп та інтенсивно помішуйте. Це зробить консистенцію трошки густішою та «кремовішою».
13. Під кінець додайте вершки, але вже не кип’ятіть.
14. Досоліть, додайте перець і за бажанням більше лимонного соку.
15. Додайте пучок свіжого кропу.
До тарілки налийте суп, додайте четвертинки яйця, рясно посипте кропом. Ніжний рожевий колір і зелена хмаринка зверху перетворять страву на справжній натюрморт.
Це ідеальна детокс-страва, яку можна приготувати всього за 30–40 хв. Ця страва підходить як для будня, так і для святкового столу. Вона смачна і в гарячому, і в теплому вигляді, а яскравий колір піднімає настрій так само, як сонячні дні.