Контракти.ua

607  —  22.11
Буряковий суп "Ботвина": рецепт яскравої страви
Буряковий суп

Осінь — сезон, коли природа вибухає фарбами, а кухня наповнюється найароматнішими стравами року. І серед усіх смаків один — справжня насолода: ботвина, ніжний буряковий суп рожево-рубінового кольору.

Фудблогерка Monika Molecka переконана, що хоча б раз цей суп має спробувати кожен. Він легкий, але насичений, а ще — неймовірно гарний, наче створений для Instagram-контенту. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Ботвина — це не просто суп з буряків. Це культурний код, гастрономічна класика та водночас суперфуд, адже містить багато заліза, вітамінів А і С, легкий для травлення, наповнює енергією без важкості та ідеальний для детоксу після зими.

Інгредієнти

Основні

  • ботвиння буряка — 1 пучок
  • середня морква — 1 шт.
  • петрушка — 1 корінь
  • селера — ¼ кореня
  • буряк — 1 шт.
  • картопля — 200 г
  • вода чи бульйон — 1,5 л
  • лавровий лист
  • духмяний перець (горошком)
  • сіль
  • чорний перець
  • цукор — 1 ч. л.
  • лимонний сік або оцет — 3 ст. л.
  • олія — 2 ст. л.
  • борошно — ½ ст. л.
  • вершки — 100 мл

Подавання

  • яйце, зварене накруто
  • пучок свіжого кропу

Приготування

  1. Моркву наріжте кільцями, петрушку та селеру — кубиками.
  2. Буряк поріжте дрібними кубиками чи натріть на великій тертці.
  3. Картоплю наріжте більшими шматочками.
  4. Ботвиння добре промийте. Буряк наріжте кільцями, а листя і ніжки подрібніть приблизно по 1 см.
  5. До каструлі покладіть моркву, петрушку, селеру, буряк і картоплю.
  6. Залийте водою чи бульйоном.
  7. Додайте сіль, лавровий лист і кілька горошин духмяного перцю.
  8. Варіть близько 10 хв.
  9. Покладіть листя і буряк, додайте лимонний сік або оцет.

10. Варіть ще 10 хв, щоб зберегти яскравий колір і ніжність.

11. На сковороді розтопіть масло, всипте борошно та швидко обсмажте.

12. Потім влийте в суп та інтенсивно помішуйте. Це зробить консистенцію трошки густішою та «кремовішою».

13. Під кінець додайте вершки, але вже не кип’ятіть.

14. Досоліть, додайте перець і за бажанням більше лимонного соку.

15. Додайте пучок свіжого кропу.

Подавання

До тарілки налийте суп, додайте четвертинки яйця, рясно посипте кропом. Ніжний рожевий колір і зелена хмаринка зверху перетворять страву на справжній натюрморт.

Це ідеальна детокс-страва, яку можна приготувати всього за 30–40 хв. Ця страва підходить як для будня, так і для святкового столу. Вона смачна і в гарячому, і в теплому вигляді, а яскравий колір піднімає настрій так само, як сонячні дні.