Контракти.ua

839  —  17.11
Рецепт підливи із сушених білих грибів
Рецепт підливи із сушених білих грибів

Приготуйте смачну, ситну підливу із сушених грибів і сметани, яка може запросто замінити м’ясо.

Вона ідеально доповнить картопляне пюре, макарони, вареники, деруни та багато інших страв. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

гриби білі сухі - 30 г

борошно пшеничне - 2 ст. л.

Сметана - 3 ст. л.

масло вершкове - 1 ст. л.

Олія - 2 ст. л.

цибуля ріпчаста - 1 шт.

лавровий лист - 1 шт.

перець чорний мелений

сіль

  1. Білі гриби замочіть у воді на 1-2 години, потім воду злийте, залийте чистою водою і варіть 30 хвилин на малому вогні (відвар із грибів не виливайте). Гриби дрібно наріжте.
  2. На сухій пательні обсмажте борошно до світло-коричневого кольору і викладіть на тарілку.
  3. Цибулю почистьте, наріжте на дрібні кубики й обсмажте на олії до прозорості, додайте гриби, обсмажене борошно, відвар грибний (1,5 склянки), вершкове масло, перець чорний мелений, лавровий лист, сіль, перемішайте й тушкуйте п’ять хвилин, потім викладіть сметану й тушкуйте ще три хвилини.

Поради:

  • За бажанням грибну підливу можна збити блендером.
  • Якщо підливу ви хочете зробити рідшою, додайте більше грибного відвару.