839 — 17.11
Рецепт підливи із сушених білих грибів
Приготуйте смачну, ситну підливу із сушених грибів і сметани, яка може запросто замінити м’ясо.
Вона ідеально доповнить картопляне пюре, макарони, вареники, деруни та багато інших страв. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
гриби білі сухі - 30 г
борошно пшеничне - 2 ст. л.
Сметана - 3 ст. л.
масло вершкове - 1 ст. л.
Олія - 2 ст. л.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
лавровий лист - 1 шт.
перець чорний мелений
сіль
- Білі гриби замочіть у воді на 1-2 години, потім воду злийте, залийте чистою водою і варіть 30 хвилин на малому вогні (відвар із грибів не виливайте). Гриби дрібно наріжте.
- На сухій пательні обсмажте борошно до світло-коричневого кольору і викладіть на тарілку.
- Цибулю почистьте, наріжте на дрібні кубики й обсмажте на олії до прозорості, додайте гриби, обсмажене борошно, відвар грибний (1,5 склянки), вершкове масло, перець чорний мелений, лавровий лист, сіль, перемішайте й тушкуйте п’ять хвилин, потім викладіть сметану й тушкуйте ще три хвилини.
- За бажанням грибну підливу можна збити блендером.
- Якщо підливу ви хочете зробити рідшою, додайте більше грибного відвару.