Контракти.ua

378  —  14.11
Рецепт маринованої капусти з буряком як з магазину
Рецепт маринованої капусти з буряком як з магазину

Приготувати пікантну та апетитну закуску із свіжої білокачанної капусти — легко та просто.

Маринована капуста таким способом цілком може претендувати на окрему страву на святковому столі. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як приготувати — читайте нижче.

Інгредієнти:

  • велика капустина
  • 200 грамів очищеного буряка нарізаного соломкою
  • 100 грамів коріння селери
  • 50 грамів очищеного часнику
  • 1 чайна ложка кмину
  • 1 літр води
  • 45 грамів солі
  • 2 столові ложки меду

Спосіб приготування

Капусту необхідно нарізати довільними шматками середнього розміру такої форми, яка вам до вподоби.

Свіжий буряк очистити від шкірки та нарізати соломкою. Те ж саме зробити з коренем селери.

Візьміть посуд в якому плануєте приготувати мариновану капусту. Викладіть шарами — капуста, потім буряк, селера. Між кожним шаром потрібно додати нарізаний шматочками часник та приправу кмину. Робити в такій послідовності поки не закінчаться інгредієнти.

Готуємо маринад. Для цього в гарячу воду необхідно додати мед та сіль, ретельно перемішати, щоб всі інгредієнти розчинилися. Далі маринадом залити овочі, щоб вода ледь покривала верхівку.

Далі банку необхідно накрити марлею і відправити у темне місце з кімнатною температурою 7-14 градусів. Вже через два тижні можна куштувати мариновану капусту з буряком. Коли капуста стане однотонного кольору, це означатиме, що вона готова. Після цього необхідно посуд з маринованою капустою накрити кришкою і помістити у холодне місце.

Раніше ми писали про те, як приготувати рибні пельмені — спробуйте і ви здивувати домочадців та гостей.