Контракти.ua

766  —  14.11
Камамбер, запечений з багетом і чері: рецепт французької закуски
Камамбер, запечений з багетом і чері: рецепт французької закуски

Є страви, які не потребують зайвих слів — лише аромат, хрумка скоринка та м’який тягучий сир, який сам проситься на шматочок запеченого хліба.

Саме така закуска з камамбером, багетом і чері легко перетворює будь-який вечір на затишну французьку вечерю. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Цей рецепт — не просто про сир, а про атмосферу паризького бістро, аромат свіжого розмарину та теплого хліба, який ідеально занурюється у вершкову ніжність розтопленого камамберу. Як все це приготувати, розповіли на сторінці Katarina_cooks.

Інгредієнти

сир камамбер - 1 шт.

багет - 1 шт.

помідори чері - 150 г

часник - 2–3 зубчики

розмарин - 1 гілочка

сіль

перець

Приготування

  • Наріжте багет скибочками, чері — навпіл. Часник подрібніть.
  • Камамбер покладіть у жароміцну форму. Навколо розкладіть шматочки багета та чері.
  • У сирі зробіть кілька надрізів і вставте у них часник.
  • Покладіть гілочку розмарину зверху, злегка присоліть і поперчіть.
  • Поставте у розігріту до 180°C духовку приблизно на 10–15 хв, доки сир не стане ніжним і тягучим, а багет — золотистим і хрустким.
  • Візьміть шматочок хліба, занурте у розплавлений камамбер і насолоджуйтесь моментом.
  • Якщо хочете більше смаку, додайте кілька крапель оливкової олії перед запіканням.
  • Замість розмарину можна використати чебрець або шавлію.
  • Ідеально поєднується з келихом білого сухого вина чи просеко.

Поради

Це — ідеальна закуска для вечора з друзями, романтичного побачення чи просто затишної вечері вдома. Трохи французького шарму, прості інгредієнти — і ви вже відчуваєте себе героїнею стрічки, яку фільмують на Монмартрі.

Статьи по теме
Камамбер у беконі та хрумкому паніруванні: рецепт оригінальної закуски
Камамбер у беконі та хрумкому паніруванні: рецепт оригінальної закуски

Іноді найсмачніші закуски — це ті, які поєднують у собі кілька текстур і смаків водночас, наприклад ніжний плавлений сир, хрумке панірування та ароматний бекон.
11.10 — 474

Паста з беконом і сиром камамбер: рецепт смачної вечері
Паста з беконом і сиром камамбер: рецепт смачної вечері

Паста з беконом і сиром камамбер: рецепт смачної вечері.
02.08 — 553

Запечений сир
Запечений сир "Камамбер" з багетом: рецепт для гарної вечері

Швидка закуска для романтичної вечері або просто для перекусу. Поєднання хрусткого багета і розплавленого сиру надасть страві пікантності.
07.05.24 — 392