676 — 12.11
Баклажани з фаршем і картоплею, запечені в духовці: рецепт середземноморської кухні
Ароматна, ситна і дуже смачна запіканка.
Страва готується з баклажанів, з м’ясним фаршем, картоплею, запечена шарами під молочним соусом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти:
- баклажани — 2 шт.;
- фарш курячий — 400 г;
- картопля — 5 шт.;
- помідори — 300 г;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- часник — 2 зубчики;
- перець чорний мелений;
- сіль.
- борошно пшеничне — 3 ст. л.;
- масло вершкове — 80 г;
- молоко — 400 мл;
- мускатний горіх мелений — дрібка;
- сіль.
Приготування:
- Картоплю почистьте, наріжте кружальцями, завтовшки п’ять міліметрів, опустіть у киплячу підсолену воду на п’ять хвилин, потім відкиньте на друшляк, щоб уся вода стекла.
- Баклажани наріжте на кружальця, посоліть і залиште на 20 хвилин, потім промийте, обсушіть паперовим рушником і обсмажте на пательні, змащеній олією, з двох боків до золотистої скоринки.
- Цибулю, часник очистьте і дрібно наріжте.
- Помідори очистьте від шкірки та дрібно наріжте.
- У сковорідці на середньому вогні розігрійте олію, викладіть цибулю, часник, обсмажте до м’якості, потім додайте фарш, перець чорний мелений, сіль, обсмажте ще 5-7 хвилин, додайте томати, перемішайте, проварюйте на повільному вогні 15 хвилин.
- Для соусу: у сотейнику розтопіть вершкове масло, всипте борошно й обсмажте до золотистого кольору, потім тонкою цівкою влийте молоко, посоліть, додайте мускатний горіх і, постійно помішуючи віничком, варіть до загустіння.
- На дно форми викладіть картоплю, далі розподіліть половину баклажанів, потім шар фаршу, на фарш решту баклажанів і залийте все соусом.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 50-60 хвилин до золотистої скоринки.
- Фарш використовуйте будь-який.