Контракти.ua

326  —  08.11
Гарбузовий хліб із шоколадною крихтою: рецепт ароматної осінньої випічки
Гарбузовий хліб із шоколадною крихтою: рецепт ароматної осінньої випічки

Гарбузовий хліб із шоколадною крихтою: рецепт ароматної осінньої випічки

Немає нічого затишнішого, ніж аромат гарбуза, кориці та теплого масла, який наповнює дім у прохолодний осінній день.

Гарбузовий хліб із шоколадною крихтою — це саме той десерт, який нагадує про пледи, чай із медом і дощ за вікном. На сторінці The Sapor поділилася рецептом, який ідеально балансує між ніжною текстурою, насиченим смаком і легкими нотами спецій. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Борошно - 250 г

Коричневий цукор - 165 г

Білий цукор - 105 г

Вершкове масло - 127 г

Гарбузове пюре - 235 г

Маслянка (чи молоко) - 60 мл

Сметана - 45 г

Яйця - 2 шт.

Ванільний екстракт - 2 ч. л.

Сода - 1 ч. л.

Розпушувач - ½ ч. л.

Кориця - 2 ч. л.

Суміш спецій для гарбуза - 2 ч. л.

Запашний перець - 1 ч. л.

Мелений імбир - 1 ч. л.

Мускатний горіх - ½ ч. л.

Сіль - ½ ч. л.

Молочна шоколадна крихта - 255 г

Приготування

  1. Розігрійте духову до 165°C. Форму вистеліть пергаментом або змастіть маслом.
  2. У великій мисці поєднайте борошно, соду, розпушувач і сіль, перемішайте.
  3. В окремій мисці збийте підрум’янене масло з обома видами цукру, яйцями та гарбузовим пюре. Потім додайте маслянку, сметану та ваніль.
  4. Вмішайте корицю, імбир, запашний перець, мускат і гарбузову пряність.
  5. Акуратно вмішайте суху суміш у вологу, але не перебивайте, щоб хліб залишився ніжним. Потім додайте шоколадні крихти.
  6. Перекладіть тісто у форму, розрівняйте поверхню та посипте рештою шоколаду. Випікайте 80–90 хв, доки шпажка виходить із кількома вологими крихтами.
  7. Залиште охолонути у формі 30–50 хв, перш ніж нарізати.

Гарбузове пюре робить хліб ніжним, маслянка — пухким, а шоколад — трохи розкішним. Кожен шматочок — це солодке тепло у поєднанні з ароматом спецій, яке ідеально пасує до кави чи лате з корицею.

Якщо хочете зробити десерт ще святковішим, додайте до тіста жменю подрібнених волоських горіхів або полийте готовий хліб білим шоколадом.

Цей гарбузовий хліб — не просто випічка. Це домашній затишок у формі десерту. Ідеальний варіант для