1232 — 06.11
Тушкована капуста зі свинячими ребрами: рецепт популярної страви
Ситна, ароматна страва на щодень. Свинячі реберця купуйте м’ясисті, з жировими прошарками.
Готується страва просто, а виходить настільки смачною, що обов’язково стане вашою улюбленою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
ребра свинячі - 800 г
капуста білокачанна - 1,3 кг
цибуля ріпчаста - 1 шт. (велика)
морква -1 шт.
паста томатна - 1 ст. л.
паприка мелена - 2 ч. л.
лист лавровий - 1 шт.
вода - 120 мл
масло вершкове - 1 ч. л.
перець чорний мелений
сіль
- Свинячі реберця помийте, обсушіть паперовим рушником, наріжте порційними шматочками, посоліть і поперчіть.
- Цибулю і моркву очистьте. Цибулю наріжте середніми кубиками, моркву натріть на крупну тертку.
- Капусту наріжте великою соломкою.
- У сковороді розігрійте олію, викладіть свинячі реберця та обсмажте їх з двох боків на сильному вогні до золотистого кольору, потім перекладіть на тарілку.
- У цій самій пательні обсмажте цибулю до м’якості, додайте моркву, знову обсмажте 2 хвилини, потім покладіть томатну пасту та обсмажте ще 2 хвилини. Влийте гарячу воду, викладіть капусту, свинячі реберця, додайте вершкове масло, паприку, чорний мелений перець, лавровий лист, посоліть, перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте 15–20 хвилин, періодично перемішуючи.
- Якщо тушкована капуста зі свинячими ребрами виходить сухуватою, додайте ще 100–120 мл гарячої води.