Контракти.ua

1232  —  06.11
Тушкована капуста зі свинячими ребрами: рецепт популярної страви
Тушкована капуста зі свинячими ребрами: рецепт популярної страви

Ситна, ароматна страва на щодень. Свинячі реберця купуйте м’ясисті, з жировими прошарками.

Готується страва просто, а виходить настільки смачною, що обов’язково стане вашою улюбленою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

ребра свинячі - 800 г

капуста білокачанна - 1,3 кг

цибуля ріпчаста - 1 шт. (велика)

морква -1 шт.

паста томатна - 1 ст. л.

паприка мелена - 2 ч. л.

лист лавровий - 1 шт.

вода - 120 мл

масло вершкове - 1 ч. л.

перець чорний мелений

сіль

  1. Свинячі реберця помийте, обсушіть паперовим рушником, наріжте порційними шматочками, посоліть і поперчіть.
  2. Цибулю і моркву очистьте. Цибулю наріжте середніми кубиками, моркву натріть на крупну тертку.
  3. Капусту наріжте великою соломкою.
  4. У сковороді розігрійте олію, викладіть свинячі реберця та обсмажте їх з двох боків на сильному вогні до золотистого кольору, потім перекладіть на тарілку.
  5. У цій самій пательні обсмажте цибулю до м’якості, додайте моркву, знову обсмажте 2 хвилини, потім покладіть томатну пасту та обсмажте ще 2 хвилини. Влийте гарячу воду, викладіть капусту, свинячі реберця, додайте вершкове масло, паприку, чорний мелений перець, лавровий лист, посоліть, перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте 15–20 хвилин, періодично перемішуючи.

Поради:

  • Якщо тушкована капуста зі свинячими ребрами виходить сухуватою, додайте ще 100–120 мл гарячої води.