Контракти.ua

1267  —  04.11
Домашній кисломолочний сир: рецепт нашвидкуруч
Домашній кисломолочний сир: рецепт нашвидкуруч

Якщо ви думаєте, що домашній сир — це справа годин і навіть днів, сьогодні ми доведемо протилежне.

Без зайвих складнощів, консервантів і довгих годин на кухні, приготування займе всього 30 хв. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Фудблогер Олександр Огороднік розповів про рецепт кисломолочного сиру, який реально приготувати всього за пів години, а у результаті матимете ніжний, м’який та ідеальний сир як для сирників, так і для вареників або просто десерту з медом.

Інгредієнти

Молоко 3,5%

2 л

Кефір 3,5%

1 л

Приготування

  1. Доведіть молоко майже до кипіння (90–95°C).
  2. Влийте кефір і одразу почне утворюватися згусток.
  3. Легенько прогрійте суміш до легкого кипіння, вимкніть плиту та залиште на 5–10 хв.
  4. Процідіть через марлю і ваш домашній сир готовий.

Поради

  • Якщо проціджувати 30 хв, сир буде ніжний та м’який.
  • Якщо проціджувати 2 години, сир вийде щільнішим і сухим.
  • Сироватку не виливайте, вона ідеально підійде для млинців.
  • Сирники
  • Вареники
  • Сир з медом або ягодами

Використання

Домашній сир не тільки корисніший за магазинний, але й дає повний контроль над текстурою та жирністю. До того ж приготування займе всього 30 хвилин, а це швидше за доставлення.

Домашній кисломолочний сир — це швидко, просто та неймовірно смачно.