Контракти.ua

28424  —  02.11
Цей рецепт квашеної капусти підкорив Мережу — хрумка, ароматна й без маринаду
Цей рецепт квашеної капусти підкорив Мережу — хрумка, ароматна й без маринаду

Для рецепту важливо брати соковиту та хрумку капусту, щоб після квашення вона стала надзвичайно смачною.

Осінь — час, коли чи не кожна господиня береться квасити капусту. Безумовно, кожна має свій особливий рецеп, та й є їх надзвичайно багато. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

ТСН.ua підготував рецепт квашеної капусти від кулінарної блогерки Юлії Сенич.

Інгредієнти

  • капуста — 1 кг
  • сіль — 22 г
  • морква — 50 г
  • лавровий лист
  • перець горошком

Приготування

  1. Дрібно нашаткуйте капусту та перекладіть її до глибокого посуду. Натріть на великій тертці моркву та додайте до капусти.
  2. Капусту посипте сіллю. Після цього почніть її мʼяти, щоб вона пустила сік.
  3. Покладіть на дно банки лавровий лист і перець. Далі добре утрамбуйте капусту.
  4. Кожен шар треба добре притискати, щоб капуста в банці була повністю покрита соком. Якщо це буде не так, вона почорніє і почне неприємно пахнути.
  5. Залиште капусту в банках без кришок у теплому й темному місці щонайменше на три доби.
  6. Щодня треба протикати капусту дерев’яною паличкою, щоб знизу виходив газ. Після цього слід натиснути на неї лопаткою, щоб вона знову була покрита соком.
  7. Після трьох діб можна смакувати капустою.
  8. Готову квашену капусту треба зберігати в холодильнику, сік зливати не потрібно.

Нагадаємо, раніше ми писали про сприятливі дати для того, щоб квасити капусту в листопаді.