Контракти.ua

1182  —  31.10
Грибний суп із гречаною крупою: смачний рецепт страви без м'яса
Грибний суп із гречаною крупою: смачний рецепт страви без м'яса

Для приготування цього супу не потрібно багато часу, оскільки він готується без м'яса.

Для цього картоплю відваріть із гречкою, гриби обсмажте з цибулею, морквою і солодким перцем, потім усе з’єднайте — і за кілька хвилин суп готовий. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Вода - 1, 5 л

гречана крупа - 3 ст. л.

Печериці - 400 г

Картопля - 250 г

цибуля ріпчаста - 1 шт.

морква - 1 шт.

перець болгарський - ½ шт

лавровий лист - 1 шт.

олія - 2 ст. л.

вершкове масло - 1 ст. л.

перець чорний мелений

сіль

  1. Гречану крупу промийте холодною водою.
  2. Печериці помийте та наріжте на середні шматочки.
  3. Картоплю очистьте і наріжте на невеликі кубики.
  4. Цибулю ріпчасту, моркву, перець болгарський почистьте і наріжте на дрібні кубики.
  5. У пательні на середньому вогні розігрійте олію та вершкове масло, викладіть цибулю, моркву, обсмажте 2-3 хвилини, потім додайте гриби, перець болгарський і протушкуйте 10 хвилин.
  6. У каструлю влийте воду, доведіть до кипіння, опустіть у неї картоплю, гречку і варіть від моменту закипання 10 хвилин. Викладіть у каструлю гриби з овочами, посоліть, додайте лавровий лист, перець чорний мелений і варіть три хвилини. Дайте супу настоятися 10-15 хвилин.

Поради:

  • Замість води можна використовувати курячий або овочевий бульйон.