Контракти.ua

2353  —  28.10
Пиріг із лаваша з мʼясом і кабачками: оригінальний рецепт
Пиріг із лаваша з мʼясом і кабачками: оригінальний рецепт

Коли часу обмаль, але хочеться чогось смачного та поживного, саме час приготувати пиріг із лаваша нашвидкуруч.

Коли холодильник наполовину порожній, сил готувати складні страви нуль, але є бажання здивувати домашніх чимось апетитним, саме для таких моментів фудблогерка Ольга Рябенко пропонує свій перевірений рецепт — пиріг із лаваша з м’ясом і кабачками. Це страва, яка поєднує простоту та домашній комфорт, але смакує як щось, що легко можна подати гостям на святкову вечерю. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Лаваш або тортилья - 5 шт.

М’ясний фарш - 600 г

Кабачок - 1 шт.

Зелена цибуля

Петрушка

Сіль

Перець

Хмелі-сунелі

Яйця - 3 шт.

Твердий сир - 200 г

Приготування

  1. У мисці змішайте фарш, натертий кабачок, подрібнену зелень, сіль, спеції.
  2. Викладіть фарш на лаваш, згорніть рулетом і наріжте на рівні шматочки.
  3. Форму змастіть олією та викладіть підготовлені шматочки, щільно один до одного.
  4. В окремій мисці збийте яйця з натертим сиром, залийте основу з лаваша. За бажанням — посипте ще трохи сиру зверху.
  5. Випікайте за 180°C протягом 45 хв, доки верх стане рум’яним і апетитним.
  6. Подавайте гарячим зі сметаною чи грецьким йогуртом.

Цей пиріг із лаваша — чудовий варіант як для обіду, так і для пізньої вечері. Він ситний, ароматний та, головне, готується з того, що зазвичай є під рукою. Головний секрет успіху — не боятися експериментувати