Контракти.ua

676  —  21.10
Аджика зі слив із яблуками: рецепт універсального соусу до м'яса та риби
Аджика зі слив із яблуками: рецепт універсального соусу до м'яса та риби

Аджика зі слив із яблуками — це універсальна приправа, яка стане чудовим доповненням до м’ясних, рибних страв, а також до супів або соусів.

Приправа виходить гострою, кисло-солодкою і дуже ароматною. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

слива (очищена) - 500 г

яблука - 100 г

цибуля ріпчаста - 100 г

болгарський перець - 100 г

перець гострий чилі - 1 шт.

помідори - 300 г

часник - 50 г

приправа "Хмелі-сунелі" - 1 ч. л.

коріандр мелений - 0,5 ч. л.

Цукор - 50 г

Сіль - ½ ст л.

  1. Усі овочі помийте.
  2. Яблука розріжте на чотири частини та видаліть насіння.
  3. Сливи надріжте посередині та видаліть кісточки.
  4. Цибулю очистьте і наріжте на великі кубики.
  5. У болгарського перцю видаліть плодоніжку, насіння і наріжте на шматочки.
  6. Помідори надріжте хрест-навхрест, опустіть в окріп на хвилину, потім у холодну воду, зніміть шкірку і розріжте на чотири частини.
  7. Перець чилі наріжте довільно.
  8. Яблука, сливи, цибулю, болгарський перець, перець чилі та помідори подрібніть на м'ясорубці. Викладіть овочі в каструлю, додайте хмелі-сунелі, коріандр і варіть від моменту закипання 50 хвилин, потім додайте часник, пропущений через прес, цукор, сіль і варіть ще 30 хвилин.
  9. Готову аджику викладіть у баночки, охолодіть і відправте в холодильник.

Поради:

  • Овочі можна подрібнити в блендері.
  • Щоб заготовити аджику на зиму, потрібно заповнити стерильні банки гарячою аджикою і закатати стерилізованими кришками.