676 — 21.10
Аджика зі слив із яблуками: рецепт універсального соусу до м'яса та риби
Аджика зі слив із яблуками — це універсальна приправа, яка стане чудовим доповненням до м’ясних, рибних страв, а також до супів або соусів.
Приправа виходить гострою, кисло-солодкою і дуже ароматною. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
слива (очищена) - 500 г
яблука - 100 г
цибуля ріпчаста - 100 г
болгарський перець - 100 г
перець гострий чилі - 1 шт.
помідори - 300 г
часник - 50 г
приправа "Хмелі-сунелі" - 1 ч. л.
коріандр мелений - 0,5 ч. л.
Цукор - 50 г
Сіль - ½ ст л.
- Усі овочі помийте.
- Яблука розріжте на чотири частини та видаліть насіння.
- Сливи надріжте посередині та видаліть кісточки.
- Цибулю очистьте і наріжте на великі кубики.
- У болгарського перцю видаліть плодоніжку, насіння і наріжте на шматочки.
- Помідори надріжте хрест-навхрест, опустіть в окріп на хвилину, потім у холодну воду, зніміть шкірку і розріжте на чотири частини.
- Перець чилі наріжте довільно.
- Яблука, сливи, цибулю, болгарський перець, перець чилі та помідори подрібніть на м'ясорубці. Викладіть овочі в каструлю, додайте хмелі-сунелі, коріандр і варіть від моменту закипання 50 хвилин, потім додайте часник, пропущений через прес, цукор, сіль і варіть ще 30 хвилин.
- Готову аджику викладіть у баночки, охолодіть і відправте в холодильник.
- Овочі можна подрібнити в блендері.
- Щоб заготовити аджику на зиму, потрібно заповнити стерильні банки гарячою аджикою і закатати стерилізованими кришками.