760 — 19.10
Перлова каша з фаршем та овочами: рецепт ситної страви нашвидкуруч
Перлова крупа не лише смачна, а ще й дуже корисна. Обов’язково заздалегідь замочіть її у воді на 8–12 годин.
Страва виходить ситною і поживною, а для того, щоб перлова каша вийшла соковитою, а не сухою, додайте до неї обсмажений фарш та овочі. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
крупа перлова - 150 г
фарш свинячий - 200 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
морква - 1 шт.
помідор - 1 шт.
часник - 1 зубчик
паста томатна - 1,5 ст. л.
Вода - 600 мл
перець чорний мелений
сіль
олія
зелень (петрушка, кріп)
- Перлову крупу залийте холодною водою і залиште на 8–12 годин. Воду злийте, промийте.
- До каструлі налийте чисту воду, посоліть, доведіть до кипіння, всипте крупу і варіть на помірному вогні близько 50 хвилин.
- Цибулю, моркву та часник очистьте.
- Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву кружечками, часник подрібніть.
- Помідор наріжте невеликими кубиками.
- Зелень промийте, обсушіть паперовим рушником і дрібно наріжте.
- На сковороді розігрійте олію, викладіть цибулю, моркву та обсмажте до м’якості, потім додайте томатну пасту, свинячий фарш, перемішайте та смажте ще 5 хвилин.
- Додайте помідор, часник, чорний мелений перець, сіль, перемішайте, викладіть перлову крупу, ще раз перемішайте і тушкуйте під закритою кришкою 20–25 хвилин.
- Під час подавання посипте зеленню.
- Фарш використовуйте будь-який.