Контракти.ua

484  —  19.10
Картопляний рулет із бужениною та сиром: рецепт смачної закуски
Картопляний рулет із бужениною та сиром: рецепт смачної закуски

Якщо ви шукаєте смачне перекушування для сім’ї чи друзів, яке має ефектний вигляд, але готується напрочуд легко — ця страва саме для вас.

Картопляний рулет із бужениною та сиром — ідеальна комбінація ніжної картоплі, ароматної буженини і тягучого сиру. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він смачний і теплим, і холодним, тому стане улюбленим на святковому столі чи для затишного вечора вдома. Про рецепт його приготування розповіли на сторінці foodblog_kristi.

Інгредієнти

Основа

  • картопля — 600 г (4–5 шт.)
  • яйця — 3 шт.
  • сир — 100 г
  • сіль
  • перець
  • сушений часник
  • паприка

Начинка

  • буженина, шинка чи ковбаса — 250 г
  • сир — 120 г
  • Соус сацебелі — 2–3 ст. л.

Приготування

  1. Картоплю очистьте та натріть на крупній тертці. Додайте яйця, натертий сир, сіль і спеції, ретельно перемішайте.
  2. Перелийте картопляну масу на деко, застелене пергаментом.
  3. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці 30–35 хв.
  4. Дайте коржу трохи охолонути та обережно від’єднайте його від пергаменту.
  5. Змастіть основу соусом сацебелі, але залиште 1–2 см до краю.
  6. Викладіть буженину та сир, а потім акуратно загорніть у рулет.
  7. Перекладіть рулет на деко та запікайте ще 10–15 хв, щоб сир розплавився, а верх став золотистим.

Цей рулет легко нарізати на порції, тому він чудово підходить для вечірок, пікніків чи перекушувань у будні. Він поєднує ситість, смак і домашній затишок та має святковий вигляд.