Домашня випічка — це не лише про аромат, який наповнює дім затишком, а й про смак, який повертає до приємних моментів.
Якщо вам хочеться чогось ситного та водночас ніжного, спробуйте приготувати пиріг із куркою та грибами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Це ідеальна страва як для обіду, так і для святкового столу. Завдяки соковитій начинці, вершковій заливці та хрусткому тісту, цей пиріг закохує у себе з першого шматочка. Фудблогерка annasimiachko поділилася простим, але дуже вдалим рецептом, який уже оцінили тисячі поціновувачів домашньої кулінарії.
Листково-дріжджове тісто - 500 г
Курячі гомілки у карі-маринаді - 1 кг
Свіжі печериці - 300 г
Помідори чері - 150 г
Вершки - 200 мл
Твердий сир (пармезан, гауда або ементаль) - 150 г
Куряче яйце - 1 шт.
Жовток - 1 шт.
Сіль
Перець
10. Залийте все вершковою сумішшю.
11. Зверху викладіть половинки помідорів чері, вони дадуть свіжість і красивий колір.
12. За бажанням можна зробити декоративну сіточку з тіста чи сплести коси з залишків і прикрасити бортики.
13. Змастіть пиріг жовтком для золотистої скоринки.
14. Випікайте пиріг у розігрітій духовці за температури 170°C приблизно 55–60 хв або до рум’яної скоринки та загусання начинки. Якщо верх починає швидко підрум’янюватися, прикрийте фольгою.
Цей пиріг із куркою та грибами — універсальна страва. Він ситний, але не важкий, ароматний, але не нав’язливий. Смакує добре і теплим, і холодним, чудово поєднується з легким салатом або просто чашкою чаю.