Золотава скоринка, ніжна вершкова начинка та аромат лісових грибів — крокети стали справжнім хітом сучасної гастрономії.
Кухар Eric Lahuerta поділився класичним рецептом ідеальної закуски, яку готують у найкращих ресторанах Іспанії. Але тепер її легко можна приготувати вдома. Крокети — це популярна страва іспанської та французької кухні. Зазвичай їх готують із м’якою начинкою (бекон, курка, сир або гриби), яку обгортають у панірування та обсмажують до золотистості. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
У версії фудблогера головна роль належить грибам — шампіньйонам і лісовим білим грибам, які створюють глибокий, майже м’ясний смак. А додавання карамелізованої цибулі надає страві аромату трюфеля та легких солодких нот.
10. З охолодженої маси сформуйте невеликі кульки чи овальні «цеглинки». Обваляйте кожну у борошні, потім у збитому яйці, а далі у сухарях.
11. У розігрітій до 170–180°C олії обсмажте крокети до золотистої скоринки, 2–3 хв. Викладіть на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру.
Подавайте гарячими — зовні хрусткі, а всередині ніжні, вершково-грибні. Ідеально поєднуються з:
Якщо хочете ресторанний рівень — подайте крокети на дерев’яній дошці, посипавши тертим пармезаном і краплями трюфельної олії.
Грибні крокети — це ідеальна закуска до вечірки чи святкової вечері, страва без мʼяса, яка сподобається й вегетаріанцям, а ще її можна заморозити та обсмажити перед подаванням.
Спробуйте приготувати та переконайтеся, що хрустка скоринка та аромат грибів здатні підняти настрій навіть у найпохмуріший день.